Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Băsescu: Wilfried Martens va fi rememorat în România cu recunoștință pentru sprijinul acordat țării noastre

Băsescu: Wilfried Martens va fi rememorat în România cu recunoștință pentru sprijinul acordat țării noastre

Un articol de: - 10 Oct 2013, 15:49
Băsescu: Wilfried Martens va fi rememorat în România cu recunoștință pentru sprijinul acordat țării noastre Eveniment

Fostul președinte al PPE, Wilfried Martens, va fi rememorat în România cu recunoştinţă pentru sprijinul acordat ţării noastre pentru revenirea în familia democraţiilor occidentale, a transmis, joi, președintele Traian Băsescu, într-o scrisoare adresată Regelui Philippe al Belgienilor şi preşedintelui interimar al Partidului Popular European, Joseph Daul.

"Am aflat, cu profundă tristeţe, vestea dispariţiei marelui om politic şi de stat cu vocaţie autentic globală care a fost Wilfried Martens. Este o pierdere ireparabilă pentru naţiunea belgiană, pe care a servit-o cu devotament în vremuri deosebit de dificile, pentru Uniunea Europeană, al cărei proiect de integrare i-a solicitat cu prioritate efortul de concepţie şi acţiune, pentru mişcarea politică de centru-dreapta din interiorul şi exteriorul Uniunii Europene, pe care a ridicat-o la statura de principală forţă politică aptă să servească interesele cetăţenilor. Este o pierdere pe care o deplângem cu adânc regret alături de toţi cei care l-au cunoscut, apreciat şi respectat", subliniază şeful statului, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Traian Băsescu punctează că "în aceste momente triste, dorim să aducem un cald omagiu preşedintelui Wilfried Martens pentru activitatea sa determinantă la conducerea Partidului Popular European".

"Este graţie muncii sale neobosite că PPE a fost constant cel mai important partid din Uniunea Europeană din anul 1999. Este meritul domniei sale că resursele acestei formidabile construcţii politice au constituit principala sursă de politici pentru cetăţenii europeni şi de lideri pentru instituţiile Uniunii, de numele multora dintre aceştia fiind legate marile reforme recente ale Uniunii Europene", spune preşedintele Băsescu.

El arată că Wilfried Martens rămâne în istoria politică a Regatului Belgiei şi dincolo de graniţele acestei ţări cu un renume care suscită admiraţie şi respect pretutindeni.

"Capacitatea domniei sale de a gestiona situaţii excepţionale, precum criza economică din anii 1980 şi reformele constituţionale din 1980 şi 1988, l-a impus deopotrivă în vârful ierarhiei oamenilor politici de anvergură şi în preferinţele electoratului. Experienţa deosebit de valoroasă pe care acumulat-o în perioade dificile în fruntea Guvernului belgian a fost exploatată şi pusă în valoare în ceea ce avea să devină cea de-a doua mare realizare a carierei sale prodigioase, consolidarea Partidului Popular European. Mă înclin cu respect în faţa performanţei sale de a se fi aflat timp de 23 de ani la conducerea PPE şi a rezultatelor pe care acest partid le-a obţinut mulţumită leadership-ului său vizionar", declară şeful statului.

Preşedintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a decedat în noaptea de miercuri spre joi, la vârsta de 77 de ani. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Traian Basescu,   Deces,   mesaj