Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Beatrice Mahler: Boala COVID-19 s-a schimbat, din punctul meu de vedere. Unii ajung să dezvolte forme brutal de violente

Beatrice Mahler: Boala COVID-19 s-a schimbat, din punctul meu de vedere. Unii ajung să dezvolte forme brutal de violente

Un articol de: Vladimir Ionescu - 10 Apr 2021, 23:14
Beatrice Mahler: Boala COVID-19 s-a schimbat, din punctul meu de vedere. Unii ajung să dezvolte forme brutal de violente Foto: facebook.com/beatrice.mahler Eveniment

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, este de părere că simptomele bolii COVID-19 s-au schimbat, iar acum medicii se confruntă cu cazuri mult mai dificile.

Odată cu bilanțul prezentat sâmbătă de autorități, România a trecut oficial de un milion de cazuri confirmate de infecție cu SARS-CoV-2 de la debutul pandemiei. Un număr de 902.239 de pacienți au fost declarați vindecați, în timp ce 25.006 persoane au decedat.

Beatrice Mahler, despre COVID-19: „S-a schimbat boala, din punctul meu de vedere”

 

„S-a schimbat boala, din punctul meu de vedere. La cazurile care au forme de evoluție severă – pentru că și aici avem o parte din pacienții care sunt infectați care au această evoluție – ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”, a declarat Beatrice Mahler, sâmbătă, la Digi 24.

Managerul Institutului „Marius Nasta” a vorbit despre diferențele dintre formele grave înregistrate în debutul pandemiei și cele din perioada actuală.

„Sunt foarte puțini pacienți care au acest tip de evoluție în momentul în care simptomatologia apare. Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluție către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și care au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de terapie intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a adăugat Beatrice Mahler.

Ea a explicat că există și complicații mai frecvente la ora actuală față de anul trecut, oferind drept exemplu complicațiile trombotice, despre care spune că „nu erau atât de multe în secție”.

„Sunt extrem de importante complicațiile trombotice și multiple. Anul trecut aveam insuficiențe renale, aveam insuficiența respiratorie, dar complicațiile trombotice nu erau atât de multe în secție. Acum avem pacienți care aparent au evoluție bună, transmiți familiei că merge bine, că în câteva zile s-ar putea să meargă acasă și la un moment familia primește un telefon că a decedat și nu înțelege ce se întâmplă. Așa se întâmplă când pacientul face brusc un tromboembolism pumonar. Cu toate manevrele pe care încerci să le faci, moartea este iminentă”, a spus medicul.

Citeşte mai multe despre:   Dr. Beatrice Mahler,   pandemie de coronavirus,   bolnavi COVID-19