Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Beatrice Mahler: „Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile”

Beatrice Mahler: „Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile”

Un articol de: Raluca Tindeche - 28 Feb 2021, 15:46
Beatrice Mahler: „Lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile” Sursa Foto: Europa Liberă Eveniment

Managerul Institutului „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a precizat, la Digi 24, a crescut numărul pacienților tineri care ajung la spital cu forme severe de COVID

„La Institutul Marius Nasta lucrurile s-au schimbat într-un mod negativ, aș putea spune, în ultimele trei zile. Numărul de internări de pacienți cu forme severe, mult mai tineri decât perioada noiembrie-decembrie, pacienți care ajung cu saturații scăzute la spital, este mare.

Suntem aproape la numărul complet de paturi ocupate. În acest moment sunt trei paturi libere în secție și un singur pat în terapie intensivă, în condițiile în care de ieri s-a deschis și unitatea mobilă”, a precizat, la Digi24, managerul Institutului Marius Nasta.

 

 2.830 de cazuri noi de Covid-19, 63 de decese în ultimele 24 de ore

 

Cu toate acestea, medicul preciza, în urmă cu două săptămâni, că în acel moment se înregistra în spital cea mai bună situație din vara lui 2020 încoace. 

„A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun. În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020”, declara, în urmă cu 2 săptămâni, managerul Institutului „Marius Nasta”, la Digi 24. 

În România, duminică, au fost raportate 2.830 de cazuri noi de Covid-19, 63 de decese, în vreme ce la ATI sunt internați 1.006 de pacienți. 

Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Citeşte mai multe despre:   Beatrice Mahler