Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Beatrice Mahler: Odată cu deschiderea școlilor, să nu uitam de reguli. Profesorii trebuie să fie cei pe care ne bazam și un exemplu pentru elevi

Beatrice Mahler: Odată cu deschiderea școlilor, să nu uitam de reguli. Profesorii trebuie să fie cei pe care ne bazam și un exemplu pentru elevi

Un articol de: Beatris Ionita - 02 Feb 2021, 21:32
Beatrice Mahler: Odată cu deschiderea școlilor, să nu uitam de reguli. Profesorii trebuie să fie cei pe care ne bazam și un exemplu pentru elevi Captură Video Spot Guvernul României Eveniment

Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, a vorbit, marți seară, într-o intervenție pe B1 TV, despre redeschiderea școlilor, din punct de vedere medical.

Medicul a declarat că redeschiderea unităților de învățământ este un pas firesc care trebuie făcut, în ciuda riscurilor. Totuși, specialista a mai explicat că este foarte important ca profesorii să vegheze la respectarea regulilor și să dea un exemplu pozitiv elevilor.

"Ca mamă, mă bucur că începe școala. Este normal să meargă copiii la școală și este drumul către normalitate. Ca medic, sunt convinsă că cei care au luat acestă decizie au analizat toate datele. La Instituitul Marius Nasta, numărul de pacienți care se internează este mai mic, iar în ultima săptămână am constat o scădere a cazurilor severe.

Testarea trebuie să rămână o prioritate pentru că este singura modalitate în care putem să avem un reper real al modului în care trebuie să organizăm nu doar începerea scolii ci și celelalte activități.

Este important ca mai ales odată cu deschiderea școlilor să nu uitam că regulile pe care le-am repetat de atâtea ori trebuiesc respectate. Profesorii trebuie să fie cei pe care noi, părinții, ne bazam atunci când vorbim de reguli. În orice scoală profesorul este exemplul pentru elevi", a declarat medicul. 

 

Scenariile de redeschidere a școlilor

 

Autoritățile au anunțat că, din 8 februarie, majoritatea copiilor vor participa fizic la cursuri, însă redeschiderea școlilor se va face pe baza unor scenarii care țin cont de situația epidemiologică din fiecare localitate.

Citeşte mai multe despre:   Beatrice Mahler,   redeschiderea școlilor,   masuri de protectie