Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Beatrice Mahler: Până la vaccinare, trebuie să avem grijă de pacienții care ajung zilnic la camerele de gardă și de pacienții care au nevoie de testare / Trebuie să reevaluăm etapele și categoriile celor supuși testării (VIDEO)

Beatrice Mahler: Până la vaccinare, trebuie să avem grijă de pacienții care ajung zilnic la camerele de gardă și de pacienții care au nevoie de testare / Trebuie să reevaluăm etapele și categoriile celor supuși testării (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Noi 2020, 20:26
Beatrice Mahler: Până la vaccinare, trebuie să avem grijă de pacienții care ajung zilnic la camerele de gardă și de pacienții care au nevoie de testare / Trebuie să reevaluăm etapele și categoriile celor supuși testării (VIDEO) Foto: facebook.com/beatrice.mahler Eveniment

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre veștile despre dezvoltarea unui vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19. „Este foarte bine că vorbim despre vaccinare”, iar pregătirea acestui moment „trebuie să fie extrem de bine făcută”, a subliniat medicul, explicând că până atunci „trebuie să avem grijă de pacienții care ajung în fiecare zi la camerele de gardă” și „de pacienții care au nevoie  de testare”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Beatrice Mahler, despre vaccinarea anti-COVID-19 și ce este de făcut până atunci

 

Întrebată de Tudor Mușat, luni, în direct pe B1 TV, ce facem până la momentul când primul român va fi vaccinat împotriva COVID-19, Beatrice Mahler a răspuns: „Este foarte bine că vorbim despre vaccinare, pentru că practic este primul tratament – profilactic, e adevărat – care este destinat în mod deosebit acestei afecțiuni, iar pregătirea acestui moment trebuie să fie extrem de bine făcută. Până atunci însă trebuie să avem grijă de pacienții care ajung în fiecare zi la camerele de gardă, lucru pe care îl facem, de pacienții care au nevoie  de testare, și acest lucru trebuie să îl facem pentru că sunt pacienți simptomatici care au nevoie de testare și cu siguranță e una din priorități, împreună cu ancheta epidemiologică”.

„Trebuie să înțelegem că numărul de persoane care sunt pozitive și declarate pozitive în fiecare zi, mai ales în anumite orașe, în anumite județe, se menține crescut de ceva timp. Realizarea acestor anchete înseamnă declararea corectă a tuturor contacților de către persoana care este pozitivă și bineînțeles, normal, în urma anchetei, persoanele care sunt declarate contact trebuie să rămână la domiciliu. Este extrem de important însă să facem un pas înainte în ceea ce privește testarea și să recomandăm această testare la toate persoanele care sunt contacți direcți, cu respectarea definiției de caz atunci când vorbim de contacți, pentru că știm că sunt o parte din persoanele care rămân asimptomatice, dar care pot fi pozitive și pot deveni o sursă de infecție pentru comunitate dacă ei nu respectă autoizolarea. Atunci este important să reevaluăm etapele și categoriile de persoane care vor fi supuse testării și să vedem care sunt metodele de testare pe care le putem aplica sau implementa astfel încât să vorbim de testare Real Time PCR, dar să avem și un screening eficient și rapid, care să fie făcut și în camerele de gardă, dar și în alte locuri amenajate pentru acest scop”, a mai adăugat Beatrice Mahler.

Până astăzi, 23 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 422.852 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, arată datele comunicate luni de către Grupul de Comunicare Strategică, care a mai precizat, printre altele, că 296.844 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Dr. Beatrice Mahler