Beatrice Mahler: Restricțiile și campania de vaccinare își pun amprenta și ne duc cu pași mici, dar siguri către ceea ce ne dorim cu toții (VIDEO)

Beatrice Mahler: Restricțiile și campania de vaccinare își pun amprenta și ne duc cu pași mici, dar siguri către ceea ce ne dorim cu toții (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Beatrice Mahler, mangerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, din București a declarat sâmbătă seară, într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin, că din punctul său de vedere, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus din România a început să scadă atât datorită măsurilor de restricție care au fost impuse, dar și grație campaniei de vaccinare, iar acest lucru se vede cel mai bine în orașele mari, unde oamenii au la dispoziție mai multe modalități prin care se pot vaccina.

Beatrice Mahler:Scăderea numărului de cazuri din terapie intensivă se va produce mult mai lent

Medicul a explicat însă că o scădere majoră a numărului pacienților cu COVID-19 din secțiile de terapie intensivă nu se poate produce brusc, pentru că evoluția stării acestora este una lentă.

„Scăderea numărului de cazuri din terapie intensivă se va produce mult mai lent pentru că, din păcate, perioada de recuperare a unei persoane care ajunge cu formă critică în terapie intensivă este extrem de lungă. De multe ori, durează trei, patru, chiar șase săptămâni ca o persoană să poată fi admisă din terapie intensivăîntr-o secție normală și, din păcate, nu întotdeauna reușim acest lucru și ne pare rău pentru asta”, a explicat medicul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Mahler: Nu doar restricțiile au dus la scăderea importantă a numărului de cazuri, ci și impactul pe care îl are vaccinarea în orașele mari

Beatrice Mahler a precizat însă că restricțiile impuse de autorități, împreună cu campania de vaccinare fac ca România să se îndrepte cu pași mici, dar siguri spre ieșirea din criza sanitară.

„Din punctul meu de vedere, la cum văd că evoluează lucrurile și la numărul de pacienți pe care îi avem internați în Institutul «Marius Nasta», dar și după datele statistice, cred că nu doar restricțiile au dus la scăderea importantă a numărului de cazuri, ci și impactul pe care îl are vaccinarea în orașele mari, unde, într-adevăr, campania de vaccinare și modalitățile de vaccinare sunt diverse.

Cred că cele două laturi – restricții și campanie de vaccinare – își pun amprenta și ne duc cu pași siguri, mici, dar siguri către ceea ce ne dorim cu toții. Trebuie doar să continuăm și să convingem populația că trebuie să fie parte a acestei echipe în care noi, cadrele medicale, suntem aici pentru ei, dar îi așteptăm și pe ei să vină să se vaccineze pentru că numai așa putem depăși momentul ăsta”, a mai spus Beatrice Mahler.

Potrivit celor mai recente date publicate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național au fost confirmate 1.305 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.523. Dintre acestea, 1.026 se aflăla ATI. În același interval, 104 pacienți cu COVID și-au pierdut viața.

Urmăriți B1TV.ro și pe