Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Beatrice Mahler: Românii nu mai vin să se testeze când suspectează că au COVID. Ne aşteptăm la o explozie de cazuri

Beatrice Mahler: Românii nu mai vin să se testeze când suspectează că au COVID. Ne aşteptăm la o explozie de cazuri

Un articol de: Beatris Ionita - 23 Ian 2021, 00:00
Beatrice Mahler: Românii nu mai vin să se testeze când suspectează că au COVID. Ne aşteptăm la o explozie de cazuri Captură Video Spot Guvernul României Eveniment

Tot mai mulți români aleg să păstreze tăcere dacă suspectează că s-au infectat cu COVID-19. Tendința îi îngrijorează pe medici, care spun că ar putea cauza un nou val de îmbolnăviri scăpate de sub control. 

Beatrice Mahler, directorul Institutului ”Marius Nasta” din Bucureşti, a vorbit, vineri seară despre faptul că românii nu se mai testează de teamă să nu fie marginalizați, chiar dacă au simptome, iar o parte dintre ei ajung la spital doar cu forme severe. 

”Pe mine mă îngrijorează un aspect: persoanele care se prezintă la Institutul Marius Nasta pentru a fi testate, sunt foarte puţine. Oamenii nu mai vin pentru test când sunt simptomatici, oamenii stau acasă simptomatici şi ajung să vină când au o insuficienţă respiratorie pe care ei o resimt ca şi stare de boală avansată. Ştiu sigur că sunt persoane care stau la domiciliu, cu simptomatologie de infecţie SARS CoV-2 şi nu solicită testare pentru că ei oricum ştiu ce diagnostic au”, a declarat Beatrice Mahler la Digi24, citează news.ro. 

Oamenii se tem că vor fi arătați cu degetul de cei din jur. 

”Din punctul meu de vedere, cel mai important motiv este stigma pentru că în momentul în care ai SARS CoV-2 şi spun asta din povestea colegilor mei care au trecut prin această boală, stigma cu care i-au tratat vecinii şi prietenii a fost extrem de impactantă pe viaţa lor şi pe trauma resimţită. Şi atunci preferă să se retragă, să treacă prin boală singuri, apoi să iasă fără să ştie lumea că ei au fost bolnavi. Există riscul ca, nefiind declanşată ancheta epidemiologică, o parte din prietenii şi cunoscuţii lor care nu sunt informaţi să fie bolnavi şi să nu ştie de unde s-au îmbolnăvit. Şi atunci putem să ne aşteptăm la o explozie de cazuri care să nu ştim de unde vine. Acesta este riscul pe care îl văd în acest moment”, a precizat Beatrice Mahler.

 

Citeşte mai multe despre:   Beatrice Mahler,   teste covid-19,   val de infectari,   simptome covid