Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă cu privire la tulpina braziliană a COVID-19: E foarte contagioasă și ar aduce risc de infectare și pentru persoanele care au trecut prin boală

Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă cu privire la tulpina braziliană a COVID-19: E foarte contagioasă și ar aduce risc de infectare și pentru persoanele care au trecut prin boală

Un articol de: Maria Zărnescu - 05 Mar 2021, 17:52
Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă cu privire la tulpina braziliană a COVID-19: E foarte contagioasă și ar aduce risc de infectare și pentru persoanele care au trecut prin boală Sursa Foto: Europa Liberă Eveniment

Medicul Beatrice Mahler trage un semnal de alarmă cu privire la tulpina braziliană de COVID-19, precizând că este mai contagioasă și poate afecta și persoanele care au trecut deja prin boală și au dezvoltat anticorpoi. Totodată, ea a explicat faptul că prezența tulpinei sud-africane era una așteptată, având în vedere că deja a fost semnalată și în alte state din Europa.

„Ne așteptăm că acest val 3 să fie produs de creșterea circulației tulpinii din Marea Britanie. Suntem atenți la modul în care va circula tulpină sud-africană și, de ce nu, trebuie să fim atenți la prezența tulpinii braziliene, care e foarte contagioasă și ar aduce risc de infectare și pentru persoanele care au trecut prin boală, undeva la 67%”, a declarat managerul Institutului Marius Nasta, pentru Digi24.

 

Tulpina sud-africană, depistată în România

 

Două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului au fost confirmate pe teritoriul României. Este vorba despre un pacient din București și un altul din Pitești.

Referitor la tulpina B.1.351, cea de origine sud-africană, medicul Beatrice Mahler spune că era de aștepat să circule și în România, având în vedere că prezența ei a fost deja raportată în alte state din Europa.

„Era de așteptat să circule și în România această tulpină, pentru că avem informații că în anumite țări din Europa e deja în circulație. Este o tulpină care pune probleme. Dacă vorbim de modul în care vaccinurile pe care le avem în România, sunt eficiente și da, știm că Moderna are studii care confirmă eficacitatea. La Pfizer sunt date despre efecte cu o scădere ușoară a eficienței, dacă vorim de forme asimptomatice. Și Astra Zeneca e eficient, pentru că există o protecție pentru formele severe de boală și în cazul infectării cu această tulpină, asta înseamnă că pacienții vaccinați cu Zeneca nu vor face forme de boală care să le pună viața în pericol și asta este cel mai important”, a explicat ea, pentru sursa citată mai sus.