Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Crește numărul bebelușilor cu suspiciune de stafilococ auriu. Încă trei nou-născuți au ajuns la spitalul ''Grigore Alexandrescu''

Crește numărul bebelușilor cu suspiciune de stafilococ auriu. Încă trei nou-născuți au ajuns la spitalul ''Grigore Alexandrescu''

Un articol de: B1 TV - 29 Noi 2018, 14:38
Crește numărul bebelușilor cu suspiciune de stafilococ auriu. Încă trei nou-născuți au ajuns la spitalul ''Grigore Alexandrescu'' Eveniment

Crește numărul bebelușilor infectați cu stafilococul auriu. De la oră la alta, vin vești alarmante de la spitalul ”Grigore Alexandrescu”, acolo unde, în ultimele ceasuri, au ajuns alți trei nou-născuți cu această bacterie. 12 cazuri au fost confirmate până acum, dar se așteaptă rezultatele pentru încă 5. 9 dintre ei sunt internați, informează B1 TV. 

Copiii au fost născuți la maternitatea Giulești, dar autoritățile spitalicești neagă că aceștia ar fi fost infectați cu bacterii intraspitalicești la maternitate. În acest moment, la maternitatea Giulești este în curs o anchetă pentru a se stabili dacă îmbolnavirea copiilor s-a făcut în spital. Direcțiile de sănătate fac controale și în alte maternități întrucât cazuri similare s-ar fi raportat și în alte unități. 

Stafilococul auriu este o bacterie extrem de agresivă, potrivit specialiştilor. Poate produce infecţii, sinuzite, pneumonii, iar în cazul bebeluşilor născuţi prematur chiar septicemie.

Reprezentanții maternității în care au fost născuți bebelușii spun că sursa infecției nu este una spitalicească. Altfel spus, la externare, copiii ar fi fost sănătoși și probabil au dobândit boala în altă parte.

Ministrul Sănătății spune că a declanșat acum o săptămână o anchetă în toate maternitățile din București - și în cele publice, și în cele private.

"Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti desfăşoară un control tematic pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare, în clinicile de obstetrică-ginecologie şi în secţiile de neonatologie din unităţile sanitare publice şi private, acţiune care este în curs de derulare",  potrivit reprezentanților DSP.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   Maternitatea Giulesti,   Grigore Alexandrescu