Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Beneficii ale purtării bijuteriilor din aur

Beneficii ale purtării bijuteriilor din aur

Un articol de: - 04 Mai 2021, 15:42
Beneficii ale purtării bijuteriilor din aur Eveniment

Încă din timpuri străvechi aurul a însemnat bogăție, succes, prosperitate și putere. De la descoperirea sa, multe culturi ale lumii au fost fascinate de strălucirea, frumusețea și valoarea sa. A fost folosit atât la crearea de bijuterii, cât și ca element complementar în decorarea celor mai prețioase obiecte, ca elixir și chiar în mâncare. Descoperirea aurului a dus la dezvoltarea progresivă a diferitelor națiuni, având astăzi principala utilizare în realizarea de bijuterii de o finețe extraordinară.

Chinezii considerau că purtarea hainelor de aur, ca amuletă, le dădea viață lungă și chiar nemurire. Civilizația celtică a văzut aurul ca un element natural cu puteri magice extraordinare, iar faraonii din cea mai veche dinastie, purtau brățări și inele de aur pentru a se proteja de nebunie.

În zilele noastre, aurul continuă să aibă conotații importante și diferite, precum și mari semnificații în viața omului, dintr-o perspectivă materială, dar și spirituală. Se spune că purtarea unui inel de aur gravat cu inițiale este echivalent cu protecția divină, care va îndepărta invidia și energia negativă. Fiind un metal asociat cu succesul și averea, purtarea unui obiect de aur, chiar și unul mic, spre exemplu o pereche de cercei din aur, este unul pozitiv, de bun augur, deoarece se crede că atrage bunăstarea și prosperitatea.

Continuând cu tărâmul spiritual, astăzi, copiii Indiei se protejează cu mici amulete de aur, iar creștinii păstrează obiceiul de a se proteja cu ajutorul unor cruci realizate din acest metal fermecător. În acest sens, puterea aurului este dată și de anumite caracteristici energetice și spirituale pe care le posedă. Asta înseamnă că aurul este capabil să modifice aura oamenilor, oferind o culoare aurie. Această culoare este cea pe care sfinții o au în aura lor și este legată de spiritualitate, puritate și altruism.

Aurul prezent în bijuterii sau articole de îmbrăcăminte oferă maximum de energie. În general, trebuie purtat constant pentru a beneficia de pozitivitate, activitate, atracție și carismă. La fel, ornamentele de aur sunt legate metafizic de soare. Soarele reprezintă puterea și căldura. În mod similar, se crede că bijuteriile din aur proiectează aceste caracteristici asupra celor care le poartă.

Bijuteriile din aur sunt, de asemenea, un mod de a transmite bogăția din generație în generație într-un mod care înglobează nu numai valoarea monetară, ci și valoarea artistică și sentimentală. Unii oameni cumpără bijuterii din aur, ca un mod de a se bucura de banii lor, în loc să-i depoziteze într-un cont bancar. Alții investesc în bijuterii din aur, astfel încât să își poată transporta cu ușurință averea.