Cafea verde. Ghid complet despre utilizări, beneficii și contraindicații

Cafea verde. Ghid complet despre utilizări, beneficii și contraindicații

Este bine sa consumi cafea verde? Are cafeaua verde, intr-adevar, beneficiile despre care se vorbeste?

Iata un ghid complet despre cafea verde: utilizari, beneficii si contraindicatii.

Mai multe despre cafea poti afla aici.

Cafea verde: Generalitati

Cafeaua verde a devenit populara dupa ce celebrul Dr. Oz a mentionat acest termen intr-un show din 2012. Cafeaua verde sunt de fapt boabele de cafea (fructele arborelui de cafea) inainte de a fi prajite. Ea are un nivel mai ridicat de acid clorogenic, comparativ cu cafeaua prajita. De aceea ea poate fi utilizata pentru arderea grasimilor.

Oamenii utilizeaza cafea verde impotriva obezitatii, diabetului, hipertensiunii arteriale, Alzheimerului si infectiilor bacteriene.

Cafea verde: Utilizari

Cafeaua verde este utilizata impotriva mai multor afectiuni, insa nu exista dovezi stiintifice solide in acest sens.

Hipertensiune arteriala

Un studiu realizat in Japonia a dezvaluit faptul ca extrasul din cafea verde, continand 50, pana la 140 mg acid clorogenic, consumat zilnic 4 pana la 12 saptamani reduce cu 5-10 mmHg tensiunea sistolica si cu 3-7 mmHg tensiunea diastolica.

Obezitate

Un alt studiu, realizat in Norvegia, a scos la iveala faptul ca un consum zilnic de extract de cafea verde pentru o perioada de 8-12 saptamani, a condus la o scadere in greutate de 2,5-3,7 kg in grupul voluntarilor, comparativ cu grupul placebo.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

https://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/sanatate-fizica-si-mentala/cafea-verde-ghid-complet-despre-utilizari-beneficii-si-contraindicatii/

Urmăriți B1TV.ro și pe