Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bihor: Minerii de la Băița au încheiat protestul

Bihor: Minerii de la Băița au încheiat protestul

Un articol de: - 02 Sep 2015, 15:29
Bihor: Minerii de la Băița au încheiat protestul Foto: evz.ro Eveniment

Minerii de la Băița au încheiat protestul, a declarat Gabriela Dobrotă, administratorul firmei African Consolidated Resources (AFC).

"Minerii au luat hotărârea de a înceta protestele, având în vedere comunicatul de presă al ministrului Economiei. Au ieșit din subteran, au ieșit din greva foamei și cei care protestau la suprafață", a declarat Gabriela Dobrotă pentru Agerpres.

Firmele private, Băița Bihor și AFC, vor continua demersurile pentru a clarifica situația de la exploatare, reprezentanții acestor firme urmând să vină la București "pentru semnarea unui protocol și stabilirea unui calendar de acțiuni care să permită societăților private să lucreze într-un ritm normal și profitabil".

Ministerul Economiei Comerțului și Turismului a precizat, într-un comunciat oficial, că întâlnirea de marți, între ministrul Economiei, Mihai Tudose, și reprezentanții societății Băița Bihor și African Consolidated Resources, Gabriela Dobrotă, respectiv Andrew Prelea, a avut ca scop "atât interesul economic al zonei și sprijinirea investițiilor economice private, cât și apărarea intereselor statului, asigurarea locurilor de muncă și garantarea drepturilor muncitorilor".

"Ministrul Economiei a reiterat faptul că unica modalitate de a concretiza aceste lucruri este calea dialogului instituționalizat și nu manifestarea de pe poziții de forță, lucru valabil pentru ambele părți", se mai arată în comunciat.

Protestele minerilor de la Mina Băița au început în data de 25 august, când 11 mineri s-au baricadat în subteran. A doua zi, s-au alăturat acestora și alții, astfel încât, în jur de 50 de mineri, atât de la firma de stat Băița SA, cât și de la una privată, au protestat în subteran, în vreme ce alți 79 de mineri protestau la suprafață.

Mai mult de atât, angajații de la mina Băița, din județul Bihor, au anunțat luni că intră a greva foamei. (Detali AICI)

Minerii cer să își poată continua activitatea la exploatarea de calcar, întreruptă de ANRM.

De asemenea, protestatarii au solicitat oficialilor de la Ministerul Economiei și de la ANRM să vadă, la fața locului, condițiile de muncă.

Citeşte mai multe despre:   mineri,   protest,   Stiri Bihor