Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment România, SUB APE. Bilanț catastrofal: 1.000 de oameni evacuați, 4 morți, 100 de localități inundate (VIDEO)

România, SUB APE. Bilanț catastrofal: 1.000 de oameni evacuați, 4 morți, 100 de localități inundate (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 02 Iul 2018, 08:54
Foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei Eveniment

Patru morţi, 100 de localităţi inundate, poduri rupte, case luate de ape, drumuri închise şi aproape 1.000 de oameni evacuaţi din calea apelor. Este bilanţul inundaţiilor care au lovit România în ultimele zile, informează B1 TV. Iar de la hidrologi vin veşti proaste. Pentru 9 judeţe codul portocaliu de inundaţii a fost prelungit până în luni după amiază la ora 16.00.
Apele au năvălit cu o forţă de nestăvilit şi au rupt totul în cale. 

Zeci de localităţi au rămas izolate, iar sute de familii au fugit din calea apelor. Acum se întorc şi dau cu ochii de imaginile dezastrului lăsat în urmă de viituri.

Mulţi dintre ei nu mai au, însă, unde să se întoarcă. Din gospodăriile lor nu a mai rămas nimic.

Din păcate, patru oameni nu au reuşit să se salveze. O femeie de 70 de ani, din județul Vrancea, a fost găsită moartă, în apropierea unui pârâu care s-a revărsat din cauza ploilor abundente. Iar o alta, de 81 de ani, din comuna Lunca, județul Botoșani, a murit, după ce tavanul casei în care locuia s-a prăbușit peste ea, din cauza infiltrațiilor generate de ploi. 

În judeţul Neamţ, a fost găsit trupul unui bărbat în vârstă de 48 ani care a fost luat de viituri în localitatea Gârcina. El a fost descoperit duminică la câţiva kilometri distanţă, în albia pârâului Cuejdi, la intrarea în Piatra-Neamţ.

Tot duminică, pompierii au găsit trupul unui bărbat din localitatea Corbi, județul Argeș, care a fost luat de viitură când încerca să traverseze călare râul Doamnei. A fost doborât de curenții puternici şi nu a avut nicio şansă.

În total, nu mai puțin de 100 de localități din 19 județe au simțit din plin furia apelor. 
 

 
 
 
Loading...