Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bilanțul deceselor în rândul pacienților arși la Piatra Neamț a ajuns la 14. Încă două victime au pierdut lupta cu viața

Bilanțul deceselor în rândul pacienților arși la Piatra Neamț a ajuns la 14. Încă două victime au pierdut lupta cu viața

Un articol de: Beatris Ionita - 22 Noi 2020, 11:41
Bilanțul deceselor în rândul pacienților arși la Piatra Neamț a ajuns la 14. Încă două victime au pierdut lupta cu viața FOTO: Facebook: Exploziv TV Neamt Eveniment

Încă două victime ale incendiului de la secția ATI a Spitalului din PiatraNeamț, dintre cei șase care au fost transferați la spitalul din Lețcani, Iași, și-au pierdut viața. Informația a fost confirmată de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, duminică, după vizita la Institutul Fundeni. 

Zece oameni au murit în noaptea incendiului de la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, iar alți doi pacienți au încetat din viață săptămâna trecută.

Şase răniţi au fost transportaţi la Spitalul de la Leţcani, judeţul Iaşi, dintre care au mai rămas în viață doi.

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

"În acest moment, doi sunt în viață din cei șase, urmând în continuare să aibă parte de tratament de Terapie Intensivă. Patru dintre cei șase au murit, doi sunt în viață, la Lețcani, în Iași ", a declarat ministrul. 

 

Medicul eroul Cătălin Denciu ar putea fi operat săptămâna viitoare

 Au descoperit un aeroport părăsit în urmă cu 50 de ani. Au controlat toată zona şi au rămas uluiţi de ce au mai găsit

Ministrul Sănătății a vorbit și despre starea medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Județean Neamț când a scos bolnavii din flăcări. 

Acesta a fost transferat la Bruxelles în urmă cu mai mult de o săptămână. Nelu Tătaru a anunțat că acesta ar putea fi detubat și operat săptămâna viitoare. 

„Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare.Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a declarat ministrul Sănătății.

 

Filmul incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț

 

 

La 10 ani de la incediul de la Maternitatea Giulești din Capitală și la 5 ani de la cel din clubul Colectiv, România a fost lovită de o nouă tragedie. 12 persoane au murit în flăcările care au cuprins secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț. Erau pacienți internați cu Covid-19.

Medicul de gardă de la Piatra Neamț a intrat pur și simplu în flăcări pentru a-i salva pe bolnavi. A suferit arsuri foarte grave și nu a putut fi tratat în România, pentru că nu avem condiții. Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia.

La București s-a format o celulă de criză, iar la Piatra Neamț s-a deschis o anchetă penală și se fac cercetări pentru a stabili exact ce a provocat această nouă tragedie care îndoliază România. Între timp descoperim că majoritatea spitalelor din România nu au autorizație ISU. Cu alte cuvinte, o nouă tragedie se poate întâmpla oricând.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Piatra Neamț,   incendiu