Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ana Birchall: Dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar (VIDEO)

Ana Birchall: Dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar (VIDEO)

Un articol de: Sebastian Pricop - 13 Mai 2019, 10:10
Ana Birchall: Dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat luni dimineaţă că a predat către autorităţile competente din Madagascar dosarul complet cu toate documentele necesare pentru extrădarea fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre.

"Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare a domnului Radu Ştefan Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar. La ora 8:00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9:00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză. Astfel, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţia legală în conformitate cu atribuţiile conferite de Legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală", a anunţat Ana Birchall, într-o declaraţie de presă susţinută la Ministerul Justiţiei.

Ministru a subliniat efortul extraordinar al angajaţilor care au reuşit să pregătească dosarul voluminos în mai puţin de 48 de ore.

"Cu un efort extraordinar,colegele şi colegii mei din Ministerul Justiţiei au reuşit să pregătească dosarul de extrădare contra cronometru, practic, în mai puţin de 48 de ore., în ciuda volumul impresionant de documente, ştiţi că sunt peste 600 de pagini", a precizat ministrul.

În luna februarie, Radu Mazăre a fost condamnat definitiv la nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanța. 

De asemenea, pe 3 mai, fostul edil a primit o condamnare la 9 ani și 10 luni de închisoare în dosarul „Polaris”. Decizia a fost luată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție și nu este definitivă. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Citeşte mai multe despre:   Ana Birchall