Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Reacţia Bisericii Catolice din România după eşecul referendumului: Reafirmăm CU TĂRIE că la temelia familiei se află căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie

Reacţia Bisericii Catolice din România după eşecul referendumului: Reafirmăm CU TĂRIE că la temelia familiei se află căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie

Un articol de: B1.ro - 07 Oct 2018, 22:10
Foto: Arhidieceza Catolică Bucureşti / Facebook Eveniment

Biserica Catolică din România reacţionează după eşecul referendumului privind redefinirea familiei în Constituţie.
Într-un mesaj transmis duminică seară, Biserica Catolică, reafirmă "cu tărie, prin vocea episcopilor săi, că la temelia familiei se află căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie".

"Biserica Catolică din România, în calitatea sa de „mamă şi învăţătoare”, prin vocea episcopilor săi reafirmă cu tărie că la temelia familiei se află căsătoria liber consimţită dintre un bărbat şi o femeie.

Slujind cauza mântuirii, din mandatul primit de la Cristos capul său, peste vremuri ea nu încetează niciodată să propovăduiască Evanghelia familiei cu curaj şi speranţă. În lumina învăţăturii lui Cristos, căsătoria dintre un bărbat şi o femeie este întărită şi sigilată de Taina Sfintei Cununii pe care Biserica o conferă tuturor celor care o cer cu inimă sinceră şi care sunt dispuşi să trăiască după exigenţele Evangheliei de fidelitate, respect, ajutor reciproc, indisolubilitate a iubirii. De asemenea, Biserica încurajează deschiderea faţă de viaţă a părinţilor şi îi însoţeşte pe aceştia în grija lor pentru educaţia copiilor.

Implorăm ajutorul și milostivirea lui Dumnezeu Unul și Întreit peste toate familiile de acum și din viitor din țara noastră și din lumea întreagă, iar mijlocirea Sfintei Maici a lui Dumnezeu să ne obțină bucuria trăirii cu demnitate, în pace și bună înțelegere", se arată în mesajul transmis de Biserica Catolică în România.
 

Citeşte mai multe despre:   Biserica Catolica din Romania
 
 
 
Loading...