Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Maramureş: O biserică veche de 200 de ani stă să se prăbuşească. Autorităţile au organizat o chetă publică pentru salvarea ei (FOTO)

Maramureş: O biserică veche de 200 de ani stă să se prăbuşească. Autorităţile au organizat o chetă publică pentru salvarea ei (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 13 Noi 2018, 20:00
Maramureş: O biserică veche de 200 de ani stă să se prăbuşească. Autorităţile au organizat o chetă publică pentru salvarea ei (FOTO) Eveniment

O biserică din Maramureş, care stă în picioare de mai bine de două secole, este pe cale să se prăbuşească, din cauza stării avansate de degradare în care se află, informează Libertatea

De fapt, starea actuală a bisericii este atât de rea, încât se poate spune că este cea mai degradată biserică din tot judeţul Maramureş, recunoscut pentru construcţiile sale atractive pentru turişti.

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril" din Buteasa nu a fost restaurată din cauză că nu există fonduri.

Acum, autoritățile au apelat la bunăvoinţa localnicilor de a-i ajuta. Măsura disperată a fost luată din cauza faptului că întreaga structură de rezistenţă a bisericii este afectată.

„Pentru a primi ajutorul Ambulanței pentru Monumente Transilvania Sud, care a contribuit și la refacerea învelitorii de la biserica din Breb, este nevoie de obținerea autorizației de construire (deci actualizarea documentației), participarea comunității locale, voluntari și fonduri.

Orice ajutor este binevenit, pentru o biserică pe care numai bunul Dumnezeu o mai ține în picioare", au declarat reprezentanții autorităților locale. 

Foto: Libertatea 

O tânără a dezvăluit cum, în mod neașteptat, a descoperit un SECRET întunecat de famile. I-a schimbat total viața

Citeşte mai multe despre:   Stiri Maramures