Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Biserica refuză să facă slujbe în cazul incinerărilor și îi obligă pe credincioși să opteze pentru înhumare

Biserica refuză să facă slujbe în cazul incinerărilor și îi obligă pe credincioși să opteze pentru înhumare

Un articol de: - 31 Aug 2012, 11:44
Biserica refuză să facă slujbe în cazul incinerărilor și îi obligă pe credincioși să opteze pentru înhumare Foto: crestinortodox.ro Eveniment
O hotărâre recentă a Sfântului Sinod Ortodox îi anunță pe credincioși, că dacă aleg incinerarea în locul înhumării, nu vor avea parte de slujbă și nici de altă pomenire. Preoții care nu se vor conforma deciziei luate de Sfântul Sinod riscă să fie judecați de tribunalul Bisericii și excluși din preoție.

Din cauza costurilor mari pe care le presupune o înmormântare, tot mai mulți enoriași optează pentru incinerarea rămășițelor celor trecuți în neființă, aceasta fiind mult mai iefintă.

Biserica ortodoxă, însă, nu permite incinerarea considerând-o un sacrilegiu.

"Biserica Ortodoxă crede că incinerarea este un păcat, pentru că trupul, primind sfințirea lui Dumnezeu, nu se cuvine a fi ars și tot Scriptura ne învață că trupul este templu al sufletului", a spus preotul Eugen Tanasescu, citează Incont.

La Crematoriul Uman din București se primesc, în medie, trei cereri de incinerare în fiecare zi. Până acum, apropiații nu au avut dificultăți în a găsi preoți care să țină slujba creștinească înainte de acest moment.

În prezent, hotărârea Sfântului Sinod spune că cei care nu respectă interdicția de a asista la incinerări, să fie trimiși în tribunalul bisericesc pentru sancționare.
 
Citeşte mai multe despre:   decizie