Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bistrița-Năsăud: Fetiță de 9 ani, apel la 112: „Am găsit un portofel al unei doamne. Nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva”

Bistrița-Năsăud: Fetiță de 9 ani, apel la 112: „Am găsit un portofel al unei doamne. Nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 16 Apr 2021, 22:55
Bistrița-Năsăud: Fetiță de 9 ani, apel la 112: „Am găsit un portofel al unei doamne. Nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva” Foto: STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale - Facebook Eveniment

Reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) au relatat cazul unei fetițe de 9 ani care a sunat la 112 să spună că a găsit un portofel al unei doamne și nu vrea să-l lase acolo, să nu i-l fure cineva.

 

STS, despre responsabilitatea și simțul civic de care a dat dovadă o fetiță de 9 ani

 

STS transmite, într-o postare pe Facebook, faptul că uneori copiii sunt mai responsabili decât adulții și dau dovadă de maturitate și spirit civic. Este și cazul unei fetițe din Bistrița-Năsăud, care a sunat la 112 să spună că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o stație de autobuz. S-a gândit că nu poate să îl lase pur și simplu acolo pentru că l-ar putea lua altcineva. L-a deschis să vadă al cui este și, când a vorbit cu operatorul 112, a comunicat numele persoanei respective.

„- 112, ce urgență aveți?
- Bună ziua. Aș dori să îmi faceți legătura cu Poliția deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e și nu l-aș lăsa aici să îl fure cineva.
- Așa, foarte bine. Dar unde te afli?
- În stația de autobuz, vizavi de (...).
- Cum te cheamă?
- R.C.E. și am 9 ani.
- Acum ne răspunde Poliția, te rog să nu închizi.
- Bine, mulțumesc mult”.

„Cei șapte ani de acasă și educația civică învățată la școală au determinat-o pe fetiță să acționeze exemplar într-o situație neobișnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri și acționează din instinct, iar dacă sunt pregătiți și informați, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulțumim micuței că a acționat așa cum ar trebui să procedeze orice cetățean responsabil, dar și părinților pentru educația oferită fetiței lor”, au mai scris reprezentanții STS, pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   STS,   apel 112,   fetita,   portofel pierdut,   Bistrita Nasaud