Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ana Blandiana: "Mi-e rușine că nu există și un protest al scriitorilor". Ce spune scriitoarea despre PSD

Ana Blandiana: "Mi-e rușine că nu există și un protest al scriitorilor". Ce spune scriitoarea despre PSD

Un articol de: B1.ro - 08 Mar 2019, 14:50
Ana Blandiana: "Mi-e rușine că nu există și un protest al scriitorilor". Ce spune scriitoarea despre PSD Foto: Facebook/ Ana Blandiana Eveniment

Scriitoarea Ana Blandiana prezintă o imagine extrem de urătă a ţării în care Guvernul nu reprezintă țara, iar România este cea care se află în stradă și care apără valorile europene. Aceasta arată că legătorii manipulați de PSD sunt de fapt ”victime ale deceniilor de comunism și ale amestecului toxic de libertate și manipulare, care este post-comunismul”.

Mai mult, Ana Blandiana s-a arătat extrem de nemulţumită de faptul că scritorii nu s-au solidarizat şi ei cu magistraţii, pe modelul studenţilor şi a profesorilor, pentru a ieşi în stradă şi a protesta împotriva OUG 7.

”Îmi pare extrem de rău și mi-e rușine chiar că nu există și un protest al scriitorilor, cum ar fi normal, scriitorii reprezentând o voce mai înaltă, în general, a societății. Aș vrea din toată inima să se întâmple și asta, pentru că sunt convinsă că protestele vor trebui să continue și vor continua. Sper că vor fi și scriitorii printre cei care ies. Sigur, există mulți scriitori care au participat și încă foarte cunoscuți la toate protestele, dar un glas solidar al scriitorilor ar fi necesar”, a declarat Ana Blandiana, într-un interviu pentru RFI.

Aceasta a subliniat că astfel de proteste sunt extrem de importantă pentru că arăta că acest Guvern nu reprezintă România.

”Mie protestele mi se par de o importanță enormă, nu pentru că ar putea să capete un răspuns pozitiv, deși la urma urmei, chiar și asupra celor de la Guvern ele fac o presiune foarte mare, dar importanța lor este mai ales că dovedesc că Guvernul nu reprezintă România, că România este cea care se află în stradă și care apără valorile europene”, a susţinut Ana Blandiana.

Aceasta le-a transmis celor din PSD care susţin că cei care protestează nu au cunoştinţele necesare pentru a înţelege OUG 7 că este evident şi fără să fii jurist că măsurile afectează justiţia.

”Nu sunt jurist și nu pot să comentez extrem de nuanțat, dar pot să vă spun că este evident și dintr-o lectură a unui neprofesionist și din felul în care protestează profesioniștii că OUG 7 este încă o lovitură, poate că una din cele mai puternice care sunt date justiției, pentru că ea în mod evident este menită să intimideze pe fiecare magistrat în parte”, a precizat Ana Blandiana.
 

Citeşte mai multe despre:   Ana Blandiana