Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Construim mult, prost și ilegal: La aproape fiecare bloc nou apare și un proces (VIDEO)

Construim mult, prost și ilegal: La aproape fiecare bloc nou apare și un proces (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Apr 2018, 15:48
Construim mult, prost și ilegal: La aproape fiecare bloc nou apare și un proces (VIDEO) Eveniment

Bucureştiul se transformă cu viteza luminii într-un oraş al betoanelor. Se construieşte la foc continuu peste tot, cu autorizaţii cel puţin dubioase. Spaţiile verzi sunt tot mai rare, iar bucureştenii se trezesc peste noapte cu zgârie-nori în faţa casei şi nu pot face nimic. Nu e cartier din Capitală care să nu aibă blocuri ce ar trebui urgent demolate, după ce s-a dovedit în instanţă că nu respectă legile în construcţii.

Capitala poate câştiga detaşat titlul pentru cel mai gri oraş. Dacă în alte state, autorităţile se chinuie să protejeze spaţiile verzi, clădirile istorice sau să îi protejeze pe cetăţeni la noi lucrurile stau invers. Se construieşte pe bandă rulantă, oriunde şi oricând.

Pe strada Petru Rareş din Capitală, în urmă cu ceva timp nu se discuta despre aglomeraţie sau poluare. Însă în anul 2012, primarul Sorin Oprescu a aprobat construcţia unui imobil de 14 etaje. 

Terenul a stat liber până în anul 2017 când a început un șantier pentru construirea unui bloc cu 7 - 8 etaje, fără o consultare prealabilă a populației sau, cel puțin, fără un afișaj corespunzător care să anunțe acest lucru.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării, mai ales că au investit ani de zile în locuinţele lor, iar acum totul este umbrit de noile construcţii.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Odată ce instanţele anulează autorizaţiile, construcţiile devin ilegale. Ar trebui demolate de dezvoltatori, iar dacă aceştia refuză să o facă, sarcina cade în responsabilitatea primăriei. La nivel declarativ, edilii spun că o vor face, dar se încurcă în promisiuni, hârtii şi chichiţe legislative. 

Proprietarii afectaţi au început să depună sesizări de la primul copac tăiat. Au obţinut, în instanţă, decizia de suspendare a lucrărilor încă de la fundaţie. Construcţia a continuat, iar autorităţile nu au făcut nimic să o oprească.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Mai mult, expertizele tehnice pun paie pe foc în scandalul construcţiilor. 

Dezvoltatorii imobiliari spun însă că bucureştenii nu trebuie să-şi facă griji pentru că au luat toate măsurile de siguranţă.  În alte ţări însă, legile din construcţii nu sunt orientative. În Luxemburg, de exemplu, un bloc de locuinţe a fost demolat de autorităţi imediat după finalizare, pentru că era cu un metru mai înalt decât planurile iniţiale.