Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment BNR ține mai mult de jumătate din rezerva de aur în afara țării. Ungaria și-a repatriat-o în întregime din Marea Britanie

BNR ține mai mult de jumătate din rezerva de aur în afara țării. Ungaria și-a repatriat-o în întregime din Marea Britanie

Un articol de: - 06 Mar 2018, 19:39
Eveniment

Banca Națională a Ungariei a anunțat, marți, că a finalizat repatrierea rezervei de aur a țării de la Londra la Budapesta, conform agenției maghiare MTI.

Cantitatea repratriată de către maghiare are o valoarea de circa 130 de milioane de dolari, fiind de aproximativ 3 tone. Banca Națională a Ungariei susține că păstrarea rezervei de aur în interiorul ţării poate consolida şi mai mult încrederea pieţelor financiare în Ungaria și oferă ca exemplu decizii similare de repatriere luate de țări precum Olanda, Germania şi Austria.

În schimb, Banca Națională a României (BNR) continuă să țină mai mult de jumătate din rezerva de aur depozitată în străinătate, în principal tot la Londra.

În cazul României, rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României (BNR) au crescut cu 4,7%, la 35,073 miliarde de euro, în februarie comparativ cu nivelul de la finalul lunii ianuarie. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, iar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale valoarea acesteia s-a situat la 3,6 miliarde de euro. Totodată, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur), la 28 februarie 2018, au fost de 38,673 miliarde de euro, faţă de 37,095 miliarde de euro, la 31 ianuarie 2018.
 

Citeşte mai multe despre:   BNR,   Ungaria,   aur