Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Boc a preluat interimatul la Muncă: Noul ministru, după Paşte. Postul rămâne la PDL

Boc a preluat interimatul la Muncă: Noul ministru, după Paşte. Postul rămâne la PDL

Un articol de: - 22 Apr 2011, 11:48
Boc a preluat interimatul la Muncă: Noul ministru, după Paşte. Postul rămâne la PDL Foto: telenews.ro Eveniment

Premierul Emil Boc a preluat interimar portofoliul de la Ministerul Muncii, joi dimineață. Într-o conferinţă de presă susținută la sediul Ministerului, Boc a anunțat că postul va rămâne la PDL și că noul ministru va fi numit, cel mai probabil, după Paște.

Emil Boc şi-a început discursul prin a-i mulţumi fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, dar şi echipei sale, pentru activitatea pe care au desfășurat-o.

„Am apreciat şi apreciez munca lui Ioan Botiş”, a spus premierul.

Emil Boc a explicat decizia interimatului, prin faptul că este „benefică o consultare cu colegii din PDL”, în numirea unui nou ministru cu puteri depline.

Boc a făcut o trecere în revistă a priorităţilor pe care le-a stabilit în calitate de ministru interimar al Muncii, printre care intrarea în vigoare a Codului Muncii, combaterea muncii la negru, normele metodologice la Legea zilierilor, Legea asistenţei sociale. El a subliniat de asemenea importanţa fondurilor europene, precum şi importanţa implementării programelor care oferă locuri de muncă, adăugând că şomajul înregistrează o tendinţă constantă de scădere.

Ioan Botiş a fost şi el prezent la conferinţa de presă, unde a ţinut să precizeze, din nou, că este onorat că a făcut parte din cabinetul Boc, şi că ar dori ca munca pe care a început-o la Ministerul Muncii, să fie continuată, iar poporul să confirme că deciziile lor au fost corecte.

Ioan Botiş şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Muncii pe 20 aprilie. Decizia a fost luată în urma unei discuţii pe care Botiş a avut-o cu premierul Emil Boc, în cadrul căreia şeful Executivului i-a sugerat renunţarea la funcţie în contextul scandalului izbucnit legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european.

Emil Boc, despre postul de ministru interimar al Muncii


Citeşte mai multe despre:   Emil Boc,   ministrul muncii