Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bogdan Aurescu a vorbit cu omologul din Albania despre cutremurul devastator: Se analizează posibilităţi suplimentare de ajutorare

Bogdan Aurescu a vorbit cu omologul din Albania despre cutremurul devastator: Se analizează posibilităţi suplimentare de ajutorare

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2019, 15:03
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru Eveniment

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut o convorbire telefonică vineri cu omologul său albanez, Gent Cakaj. Printre subiectele abordate a fost și cel al urmărilor cutremurului devastator din Albania, în urma căruia zeci de persoane și-au pierdut viața. În acest sens, Aurescu a transmis că se analizează posibilităţi suplimentare de ajutorare.

Potrivit MInisterului Afacerilor Externe (MAE), oficialul albanez a adresat mulţumiri deosebite României pentru ajutorul de urgenţă acordat de România prin intervenţia echipei de salvare-căutare din România, care a fost deosebit de utilă.

Ministrul Gent Cakaj a solicitat sprijinul României şi în eforturile de gestionare a efectelor cutremurului şi de reconstrucţie care vor urma.

Totodată, a informat despre posibilitatea organizării unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru Republica Albania.

”Ministrul Bogdan Aurescu a reiterat mesajul de solidaritate cu poporul albanez şi condoleanţe pentru familiile zecilor de persoane decedate şi de însănătoşire grabnică pentru sutele de persoane rănite în urma cutremurului din 26 noiembrie 2019. A exprimat disponibilitatea de continuare a sprijinului ţării noastre şi în perioada următoare şi a transmis omologului albanez că la nivelul Guvernului României sunt în curs de analiză modalităţi de asistenţă suplimentară ale României pentru R. Albania”, a transmis MAE.

Bilanţul cutremurului din 26 noiembrie 2019 din Albania se ridică la 49 de persoane decedate şi peste 750 de răniţi, alături de importante pagube materiale.

În şedinţa de Guvern de joi, Bogdan Aurescu a solicitat o discuţie preliminară pentru acordarea unui sprijin financiar pentru Albania, în urma cutremurului, fiind transmisă o solicitare în acest sens de către autoritţile din ţara respectivă.

 

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   MAE