Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bogdan Aurescu îi îndeamnă pe români să evite călătoriile în Israel. Ministerul de Externe ar urma să acorde ajutor românilor aflați deja în zona de conflict, dacă situația se agravează

Bogdan Aurescu îi îndeamnă pe români să evite călătoriile în Israel. Ministerul de Externe ar urma să acorde ajutor românilor aflați deja în zona de conflict, dacă situația se agravează

Un articol de: Beatris Ionita - 12 Mai 2021, 19:14
Bogdan Aurescu îi îndeamnă pe români să evite călătoriile în Israel. Ministerul de Externe ar urma să acorde ajutor românilor aflați deja în zona de conflict, dacă situația se agravează Foto: Ministerul de Externe / Facebook Eveniment

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, a transmis o avertizare pentru românii care plănuiesc să călătorească în Israel, cu privire la conflictul care are loc în această perioadă. 

Ministrul îi îndeamnă pe cetățenii în cauză să fie "extrem de vigilenţi, prudenţi şi să evite zonele care sunt declarate cu stare de urgenţă, precum şi pe cele care sunt afectate de situaţia de conflict".

"Mesajul pe care îl adresez cetăţenilor români - şi vom emite în cursul zilei de astăzi şi o alertă de călătorie specifică - este acela de a fi extrem de vigilenţi, prudenţi, să evite zonele care sunt declarate cu stare de urgenţă, sunt deja anumite zone din Israel care au acest regim, să evite deplasările care nu sunt necesare în regiune, în aceste zone care sunt afectate de situaţia de conflict şi, dacă este posibil şi pot face lucrul acesta, să părăsească zonele respective", a declarat Aurescu, miercuri, la Palatul Parlamentului, întrebat pe această temă, potrivit agerpres.ro.

El a adăugat că este foarte important să se acţioneze spre o detensionare a acestei situaţii, în scopul evitării de pierderi omeneşti.

"Am văzut că deja există pierderi de vieţi omeneşti şi regretăm profund faptul că în aceste zile au existat astfel de pierderi de vieţi omeneşti din partea atât israeliană, cât şi palestiniană. Dorim ca aceste pierderi de vieţi omeneşti să fie evitate, este foarte important să se acţioneze spre o detensionare a acestei situaţii şi, de asemenea, dorim ca în perioada următoare să vedem că există eforturi în vederea detensionării acestei situaţii", a subliniat ministrul.

Potrivit şefului diplomaţiei române, "până în momentul de faţă, nu există niciun fel de cerere de asistenţă consulară din partea vreunui cetăţean român de acolo".

"În momentul de faţă, în Fâşia Gaza există, conform datelor pe care le avem, între 320 şi 350 de cetăţeni români, inclusiv cu dublă cetăţenie", a menţionat Aurescu.


Ministerul de Externe ar urma să acorde ajutor românilor aflați deja în zona de conflict, dacă situația se agravează.


"Nu aş vrea să speculez asupra evoluţiilor viitoare, pentru că ele nu depind de România, ele depind de acţiunile celor două părţi. Mai departe vom vedea care este evoluţia în continuare. În cazul în care vor exista evoluţii semnificative, evident ne vom adapta acţiunea noastră, inclusiv în ceea ce priveşte asistenţa eventuală, dacă ea va fi necesară, pentru cetăţenii români din zonă", a punctat ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Aurescu,   israel,   conflict armat ,   avertizare de calatorie