Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bogdan Hossu: O firmă de construcţii "sponsorizează protestele cu trei tone de pietre”

Bogdan Hossu: O firmă de construcţii "sponsorizează protestele cu trei tone de pietre”

Un articol de: - 25 Feb 2011, 16:55
Bogdan Hossu: O firmă de construcţii "sponsorizează protestele cu trei tone de pietre” Foto: meme.ro Eveniment

Preşedintele “Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, vineri, că i-a adus la cunoştinţă premierului Emil Boc faptul că protestele de stradă anunţate de sindicate vor fi “sponsorizate” de o firmă de construcţii "cu trei tone de pietre", conform Mediafax.

Pietrele vor avea mărimea unor "ouă XXL", mai informează Hossu. Liderul sindical menţionează că premierul Boc a fost informat în privinţa nemulţumirilor foarte mari pe Codul Muncii, atât din partea salariaţilor cât şi a angajatorilor.

Bogdan Hossu a declarat pe 18 februarie că în cazul asumării răspunderii pe Codul Muncii de către Guvern singura şansă a salariaţilor este “să iasă în stradă cu pietre”.

Proteste in stradă, din 18 februarie


Cele cinci mari confederaţii sindicale au anunţat deja calendarul protestelor, primul urmând să aibă loc la Oradea pe 28 februarie. Calendarul prevede şi alte proteste în teritoriu în perioada 1-15 martie. Liderii sindicali consideră actuala formulă a Codului Muncii, “anticonstituţională şi antieuropeană”.

"În cazul în care Guvernul Boc va avea caștig de cauză și legea de modificare a Codului Muncii va fi trimisă spre promulgare la Președenție, cele cinci confederații vor organiza un al doilea miting, în fața Palatului Cotroceni. Mitingul va avea loc în ziua în care Guvernul va trimite legea pentru a fi promulgată și concomitent, se va declanșa greva generală la nivel național", au declarat liderii de sindicate.

Pentru a putea să declanșeze greva generală toate organizațiile sindicale vor organiza adunări la nivel de sindicat și vor strânge semnături de la salariați, data limită fiind 14 martie.Citeşte mai multe despre:   proteste