Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Procurorul general a cerut revizuirea deciziei judecătorești prin care Sorina a fost dată spre adopție / Bogdan Licu solicită și interidicție de părăsire a țării pentru fetiță

Procurorul general a cerut revizuirea deciziei judecătorești prin care Sorina a fost dată spre adopție / Bogdan Licu solicită și interidicție de părăsire a țării pentru fetiță

Un articol de: Redacția B1.ro - 24 Iun 2019, 16:27
Procurorul general a cerut revizuirea deciziei judecătorești prin care Sorina a fost dată spre adopție / Bogdan Licu solicită și interidicție de părăsire a țării pentru fetiță Foto: Inquam Photos/ George Calin Eveniment

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a cerut revizuirea hotărârii judecătorești prin care micuța Sorina a fost dată spre adopție cuplului de români stabilit în Statele Unite.

”În vederea îndeplinirii rolului constituțional al Ministerului Public de reprezentare a intereselor generale ale societății, de apărare a ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie Bogdan Licu a formulat astăzi, 24 iunie 2019, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.

Prin acțiunea formulată s-a solicitat și obligarea părinților adoptatori să asigure minorei, în România, un program de consiliere psihologică pentru o perioada de 3 luni.

Totodată, printr-o acțiune separată adresată Curții de Apel Craiova a fost formulată, astăzi 24 iunie 2019, o cerere de revizuire a deciziei civile nr. 4 din 23 aprilie 2019, pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei”, a transmis Parchetul General, printr-un comunicat.

TRUPUL LUI VIOREL LIS VA FI INCINERAT! IMAGINI DE COȘMAR! OANA ȘI-A SMULS PĂRUL DE DURERE (GALERIE FOTO)

Luni, Licu solicitase ca fetița să nu părăsească ţara alături de noua familie adoptivă până nu se va garanta integritatea sa fizică şi psihică.

Procurorul general a afirmat că, pe lângă ancheta penală declanșată vineri în acest caz, examinează toate posibilitățile pe care le prevede legea, respectiv Codul de procedură penală, pentru ca fetiței să îi fie respectate și restabilite drepturile.

INCENDIAR! IULIA VÂNTUR, DEZMĂȚ TOTAL ÎN PĂDURE! SALMAN KHAN A PRINS-O ÎN FAPT! NEBUNIE ÎN INDIA

"Nu tolerez abuzuri și nu voi acoperi greșeli. Prin urmare, încă de vineri după-amiază în cadrul SIIJ a fost constituit un dosar penal ce are ca obiect cercetarea împrejurărilor ce au fost prezentate de dvs în mass media. Până la acest moment nu am dorit să facem public acest lucru din rațiuni ce țin de managementul dosarului. (...) La Parchetul Curții de Apel Craiova a ajuns o echipă. În cadrul acestui dosar sunt verificate absolut toate faptele care au condus la această situație nefericită”, a spus Licu, precizând că nu poate da mai multe informații, având în vedere că dosarul se află în lucru.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

BOMBĂ MONDENĂ! EA E FIICA SECRETĂ A ANDREEI MARIN! ȘTEFAN BĂNICĂ E ÎN STARE DE ȘOC! ABIA ACUM S-A AFLAT (GALERIE FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Licu