Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bogdan Mitruț, șeful Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la o șpagă de 25.000 de euro

Bogdan Mitruț, șeful Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la o șpagă de 25.000 de euro

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Iul 2020, 11:01
Bogdan Mitruț, șeful Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la o șpagă de 25.000 de euro Eveniment

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au anunțat trimiterea în judecată a lui Bogdan Mitruț, director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu, pentru complicitate la trafic de influență. În aceeași cauză, o altă persoană a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru trafic de influență. Dosarul are legătură cu un contract privind lucrări de mententanță, încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA. Acesta a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

 

Bogdan Mitruț, director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de procurorii DNA pentru complicitate la trafic de influență

 

Bogdan Mitruț, director al Direcției Operaționale din Aeroportul Băneasa - Aurel Vlaicu, a fost trimis în jduecată de procurorii DNA, în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență. Un alt inculpat, aflat sub control judiciar, este acuzat de trafic de influență.

Procurorii anticorupție susțin că, în perioada februarie - aprilie 2020, persoana respectivă, ajutată de Mitruț, ar fi cerut și primit de la administratorul unei firme 5.000 lei și 25.000 euro. Sumele reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanță și reparații încheiat cu Compania Națională Aeroporturi București SA.

„Inculpatular fi pretins și primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să își exercite influența pe care a lăsat să se înțeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruț Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naționale, astfel încât firmei să îi fie făcute plățile restante pentru lucrările executate”, a transmis DNA, miercuri, printr-un comunicat.

Persoana respectivă a fost prinsă în flagrant când primea cei 25.000 de euro mită. În cazul celor 5.000 de lei s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, astfel încât banii să fie restituiți omului de afaceri. Acesta este martor în cauză.

 

Fost director Unifarm, urmărit penal de DNA pentru că ar fi cerut mită

 A venit acasă și și-a găsit soţul în pat. Când a dat aşternutul la o parte, a împietrit! A plâns ...

Recent, DNA a anunțat că este urmărit penal Adrian Ionel deoarece acesta, în calitate de director al Unifarm, ar fi cerut mită 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract de achiziție a 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale, materiale necesare în contextul epidemiei de coronavirus.

Ionel este acuzat acum de cinci fapte de corupție. În cazul lui a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii anticorupție au mai acuzat că Adrian Ionel ar fi ajuns să ocupe funcția de director al companiei naționale cu încălcarea prevederilor legale. În locul acestuia, la conducerea Unifarm a fost numit interimar Ionuț Ionescu.

 

Eurobarometru: Şase din zece români susţin că viaţa de zi cu zi le este afectată de corupţie


Şase din zece români afirmă că viaţa de zi cu zi le este afectată de corupţie, arată cel mai recent Eurobarometru al Comisiei Europeane. 

Astfel, în România, 64% din respondenţi au susținut că viaţa de zi cu zi le este afectată de corupţie. Comparativ cu 2017, însă, cifra este cu 4 puncte procentuale mai mică. Media europeană este de 26%.

De asemenea, în raportul autorităților de la Bruxelles se mai arată că opt din zece români (83%) consideră că problema corupţiei este larg răspândită în ţară.