Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bogdan Stan (ANI), reacţie după ce aleșii și-au votat propria amnistie: Bătălia se va duce în instanțe. Noi avem o definiție clară și vom continua să aplicăm așa cum am făcut-o și până acum

Bogdan Stan (ANI), reacţie după ce aleșii și-au votat propria amnistie: Bătălia se va duce în instanțe. Noi avem o definiție clară și vom continua să aplicăm așa cum am făcut-o și până acum

Un articol de: B1 TV - 22 Iun 2016, 15:56
Bogdan Stan (ANI), reacţie după ce aleșii și-au votat propria amnistie: Bătălia se va duce în instanțe. Noi avem o definiție clară și vom continua să aplicăm așa cum am făcut-o și până acum Foto:mondonews.ro Eveniment

Agenţia Naţională de Integritatea a avut o primă reacţie după ce senatorii şi deputaţii și-au votat propria amnistie, informează B1 TV. Parlamentul a adoptat o lege de interpretare a statutului deputaţilor şi senatorilor care prevede ca parlamentarii condamnaţi, amendaţi sau cercetaţi pentru conflict de interese, săvârşite până în vara anului 2013, să fie iertaţi. Preşedintele ANI, Bogdan Stan, spune că parlamentarii vor fi în continuare în conflict de interese dacă îşi angajează rudele.

”Instituția noastră și-a exprimat încă din luna mai punctul de vedere negativ și a cerut ca această modificare legislativă să nu fie operată.

Nici anterior adoptării legii 219/2013 și anume Statutul deputaților și senatorilor, parlamentarii nu puteau dispune angajarea rudelor fără nicio constrângere legală. Fac referire aici la dispozițiile articolului 70 din Legea 81/2003.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Considerăm că această modificare este redundantă, iar noi vom continua să o aplicăm în continuare, așa cum am făcut-o până acum.

Ne așteptăm ca în cele 30 de dosare pe care le avem pe rol cu membrii parlamentului, să fie invocat ceea ce s-a întamplat și să încerce eliminarea aplicării prevederilor articolelor 70-71, care este totuși o prevedere anterioară Statului.

Bătălia din acest moment se va duce în instanțele de judecată, dar, repet, noi avem o definiție a conflictului de interes care este cât se poate de clară și vom continua să o aplicăm așa cum am făcut-o și până acum”, a susținut președintele ANI.

Senatorii și deputații spun că în statutul lor nu exista o incriminarea a angajării membrilor familiei la cabinetele de circumscripție până în 2013, astfel că Agenția Națională de Integritate nu ar fi trebuit să transmită parchetelor suspiciuni de conflict de interese în cazul parlamentarilor până la acea dată.