Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bolnavi legaţi de pat în Spitalul Judeţean din Sibiu. Inspectorii aprobă soluţia barbară

Bolnavi legaţi de pat în Spitalul Judeţean din Sibiu. Inspectorii aprobă soluţia barbară

Un articol de: - 27 Mai 2011, 09:20
Bolnavi legaţi de pat în Spitalul Judeţean din Sibiu. Inspectorii aprobă soluţia barbară Foto: B1 TV Eveniment

În lipsa asistenţilor şi infirmierilor, bolnavii internaţi în Spitalul de Urgenţă Sibiu sunt legaţi de pat, o recunoaşte chiar directorul spitalului, care spune că instituţia pe care o conduce, în lipsa personalului, a devenit o problemă majoră.

Măsura are însă şi un rol curativ, în opinia directorului, care spune că bolnavii care tocmai au ieşit din operaţie, sunt mai protejaţi de propriile reacţii. Aceeaşi părere o au şi inspectorii Direcţiei de Sănătate, veniţi joi noaptea, la un control în spitalul sibian, care crede că măsura este luată pentru siguranţa acestora.

Managerul Spitalului Judeţean spune că tot mai mulţi medici şi asistenţi pleacă şi că nevoile pacienţilor depăşesc cu mult posibilităţile cadrelor medicale.

„Chirurgia II are peste noapte doi asistenţi care îngrijesc 50 de pacienţi, unul dintre ei post-operator, care necesită îngrijire permanentă. Se ajunge la soluţii barbare de legare a pacientului de pat, să nu îşi scoată tuburile, să nu cadă din pat”, a spus managerul Spitalului Sibiu, Adrian Şanta.

În urma acestor declaraţii, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică Sibiu au făcut un control în miez de noapte la Spitalul Judeţean. Au găsit doi pacienţi legaţi de paturile de la Secţia de Terapie Intensivă.

„Legarea este necesară pentru că ei încearcă să-şi smulgă tuburile de drenă, ace perfuzie. S-ar putea face de exemplu o sedare mai puternică, dar acest lucru, pe un teren deficitar, ar putea avea efecte secundare”, a declarat inspectorul DSP Sibiu, Lucian Blăguţiu.

Şeful Secţiei Terapie Intensivă, unde au fost găşiţi cei doi pacienţi legaţi de pat, a refuzat să semneze procesul verbal încheiat de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică.

Pacienţi, legaţi de pat în Spitalul de Urgenţă din Sibiu
Embed:

Citeşte mai multe despre:   bolnavi