Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment „Bomber Weapon Training”. Aeronave românești și bombardiere strategice americane de tip B-52 au participat la exercițiul aerian organizat de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa

„Bomber Weapon Training”. Aeronave românești și bombardiere strategice americane de tip B-52 au participat la exercițiul aerian organizat de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Sep 2020, 14:13
„Bomber Weapon Training”. Aeronave românești și bombardiere strategice americane de tip B-52 au participat la exercițiul aerian organizat de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa Foto: Facebook / MApN Eveniment

Aeronave românești și bombardiere strategice americane de tip B-52 au participat la exercițiul BOMBER WEAPON TRAINING, potrivit Ministerului Apărării Naționale.

Mai exact, două aeronave de tip F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române și două bombardiere strategice americane de tip B-52 Stratofortress au participat miercuri, 23 septembrie, la exercițiul acest exercițiu aerian organizat de Forțele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE).

Potrivit reprezentanților instituției, exercițiul a fost coordonat de Componenta Operațională Aeriană din Statul Major al Forțelor Aeriene, în spațiul aerian românesc.

Totodată în comunicatul MApN se precizează că BOMBER WEAPON TRAINING a inclus misiuni de interceptare și escortă executate cu aeronave de tip F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 86 Aeriene “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”, de la Borcea.

Scopul exercițiului a fost întărirea măsurilor de reasigurare ale Alianței - Nord Atlantice (NATO) în zona de Sud-Est a Europei și sporirea încrederii României privind implicarea Statelor Unite ale Americii în asigurarea securității regionale.

„Participarea aeronavelor românești la acest tip de activități permite antrenarea personalului în executarea unor astfel de misiuni și contribuie la dezvoltarea cooperării multinaționale în domeniul aerian prin aplicarea unor proceduri comune.”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Citeşte mai multe despre:   exercitiu NATO,   Ministerul Apararii Nationale