Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment BOR vrea să împace enoriașii revoltați de prezența unei delegații a Patriarhiei la Sinodul din Creta cu ajutorul unor prelați străini (VIDEO)

BOR vrea să împace enoriașii revoltați de prezența unei delegații a Patriarhiei la Sinodul din Creta cu ajutorul unor prelați străini (VIDEO)

Un articol de: - 30 Sep 2016, 14:17
Eveniment

Biserica Ortodoxă Română încearcă să stingă conflictul cu credincioșii supărați că o delegaţie a Patriarhiei a participat la Sinodul din Creta, din 17-26 iunie 2016.

Astfel, BOR a invitat în țară mai mulți prelați străini cu ocazia împlinirii a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna.

Cu această ocazie, Patriarhul Ioan al X-lea al Antiohiei şi al Întregului Orient şi o delegaţie din partea Patriarhiei Georgiei au vizitat săptămâna aceasta România, anunță Adevărul.

“După aproape două luni de la apariţia în spaţiul public a unor ameninţări la adresa ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei - care a fost avertizat cu nepomenirea la slujbe dacă nu se dezice de ecumenism în general – reprezentanţii BOR au primit vizitele Patriarhului Ioan al X-lea al Antiohiei şi al Întregului Orient şi a unei delegaţii din partea Patriarhiei Georgiei. Reprezentanţii ambelor patriarhii au refuzat să participe la Marele Sinod Panortodox din Creta”,s crie sursa citată.

Vizita Patriarhului Ioan al X-lea al Antiohiei şi al Întregului Orient a fost anunţată de ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, încă de la începutul lunii august, atunci când o serie de credincioşi l-au scos din slujbă, de la Mănăstirea Văratec.

Mitropolitul Teofan, încolțit de enoriaşi la ieșirea din biserică: "Ne-aţi unit cu toţi sataniştii"

Citeşte mai multe despre:   BOR
 
 
 
Loading...