Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bosnia și Herțegovina impune restricții pentru români: Intrarea în țară cu test COVID-19 negativ făcut în ultimele 48 de ore

Bosnia și Herțegovina impune restricții pentru români: Intrarea în țară cu test COVID-19 negativ făcut în ultimele 48 de ore

Un articol de: Andrei Ștefan - 16 Iul 2020, 18:58
Bosnia și Herțegovina impune restricții pentru români: Intrarea în țară cu test COVID-19 negativ făcut în ultimele 48 de ore   Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe informează, în cadrul unui comunicat, faptul că autoritățile din Bosnia și Herțegovina au luat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul statului.

Mai exact, începând cu data de 16 iulie, cetățenilor statelor membre UE, inclusiv cetățenilor români, le va fi permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina doar prin prezentarea unui test COVID-19 negativ, efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul acestei țări.

Regimul de tranzit va rămâne neschimbat, nefiind necesară prezentarea certificatului medical solicitat în cazul șederii. Așadar, cetățenii români pot tranzita Bosnia și Herțegovina numai în scopul revenirii în România (sau în statul de reședință), cu condiția să nu se cazeze sau să înnopteze pe teritoriul acestui stat. Pentru a intra pe teritoriul Bosniei și Herțegovina rămâne în vigoare obligativitatea folosirii pașaportului și nu a cărții de identitate, ca document de călătorie

De menționat mai este faptul că tranzitul în scop turistic este permis doar pe coridorul Neum (Croația-Bosnia și Herțegovina-Croația). 

În ceea ce privește transportatorii de mărfuri, au fost ridicate toate restricțiile de circulație pentru această categorie, mai informează MAE, amintind că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +387 33 66 88 93; +387 33 214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă sau cu caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +387 61 428 354. MAE mai recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51903  , https://sarajevo.mae.ro/   și http://www.mae.ro/ .

 

Certificate false de teste negative pentru COVID-19 la frontiera cu Grecia

 

Recent, la punctul de trecere a frontierei din Bulgaria în Grecia, Promachonas, au fost identificate documente false care certifică un test negativ pentru COVID-19.Lovitură în televiziune! Transferul lui Mircea Badea...

Potrivit postului de televiziune Meha TV pentru o sumă de 30 de euro, unii turiști au vrut să evite astfel o plasare în izolare pe o perioadă de 24-36 de ore sau o plasare în carantină pe o perioadă de 14 zile, într-un hotel special destinate pacienților infectați cu noul coronavirus.

De aceea, certificatele sunt verificate pentru a vedea dacă au fost eliberate de centrele de control autorizate pentru testatea pentru COVID-19 din Bulgaria și România.

 

Cât costă testul de depistare pentru SARS-CoV-2

 

Românii care merg în Grecia în această perioadă trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic, iar din 15 iulie, autoritățile elene vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic.

Dacă în urmă cu câteva zile singurele centre unde se efectuau teste pentru coronavirus erau clinicile private, acum românii pot efectua teste la cerere, contra cost, și în centrele DSP.    

În funcție de tipul unității de testare, dacă este de stat sau privată, precum și în funcție de durata aflării rezultatelor, prețurile variază considerabil. Astfel românii care aleg DSP-urile pentru efectuarea testelor pentru deistarea noului coronavirus trebuie să scoată din buzunar 250 de lei, iar aflarea rezultatului poate dura între 48 și 72 de ore, așa cum au declarat pentru B1.RO un reprezentant al DSP Vrancea. 

Cei care optează însă pentru clinicile private din București sau din marile orașe, trebuie să știe că prețul unui test variază între 280 și 350 de lei. Cel de 350 de lei este un test al cărui rezultat este primit în 24 de ore, iar la cel de 280 de lei rezultatul este primit în 48 de ore.

Citeşte mai multe despre:   Bosnia Herţegovina,   certificat coronavirus