Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Botoșănenii au propriul „litoral” la malul Prutului. „Vom încerca de la anul să o transformăm în destinație turistică”

Botoșănenii au propriul „litoral” la malul Prutului. „Vom încerca de la anul să o transformăm în destinație turistică”

Un articol de: - 04 Iul 2016, 08:47
Botoșănenii au propriul „litoral” la malul Prutului. „Vom încerca de la anul să o transformăm în destinație turistică” Foto: libertatea.ro Eveniment

Botoșănenii au la dispoziție o versiune foarte apropiată de litoralul Mării Negre, mai exact barajul Stânca-Costești, de pe malul Prutului, aflat la granița cu Republica Moldova, potrivit libertatea.ro.

În fiecare weekend, pe ”Litoralul” din Nordul Moldovei ajung tot mai mulți botoșăneni. Lacul de acumulare Stânca-Costești se află la granița cu Republica Moldova, în imediata vecinătate a orașului Ştefăneşti, din județul Botoșani.

„Dintotdeauna a fost plajă aici, numai că nu a fost amenajată. Încercăm să o amenajăm pentru turiști, pentru localnici. E primul an. Vom încerca de la anul să o transformăm în destinație turistică”, a spus primarul oraşului Ştefăneşti, Florin Buţură.ALERTĂ ÎN SHOWBIZ! ULTIMELE DECLARAȚII ALE LUI MARCEL PAVEL DESPRE CORONAVIRUS

Cei care frecventează plaja recunosc că mai sunt multe de făcut pentru a deveni o alternativă la litoral, însă se bucură că au această opțiune.

„E foarte bine, e foarte frumos, vreme frumoasă. Nu se compară cu marea, dar chiar e OK. Apa e foarte caldă, dar mai trebuie modificat pe aici. Este iarba asta pe aici!”, a spus Mihaela, o tânără venită de la Botoşani, de la 60 de kilometri, pentru a petrece cu câţiva prieteni la ”litoralul” moldovenesc.

Autoritățile locale vor să înființeze anul viitor o bază de agrement, iar plajă va fi întreținută permanent. Mai mult, va fi amenajată și o scenă permanentă pentru concerte, dar și o zonă pentru corturi, în speranța că ea va deveni zonă turistică, mai ales că ieri deja erau aproape 10 corturi instalate pe plajă.

„Nu e chiar că la mare, dar e bine. Cea mai ieftină alternativă la litoralul mării”, a mai spus Andrei Crăciun, un tânăr venit din zonă.

Citeşte mai multe despre:   litoral