Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Botoșani: Un medic le îndeamnă pe gravide să nu nască în spitalul în care lucrează el, dacă vor să ”trăiască pruncul”

Botoșani: Un medic le îndeamnă pe gravide să nu nască în spitalul în care lucrează el, dacă vor să ”trăiască pruncul”

Un articol de: - 02 Dec 2014, 16:02
Botoșani: Un medic le îndeamnă pe gravide să nu nască în spitalul în care lucrează el, dacă vor să ”trăiască pruncul” Eveniment
Medicul botoșănean Eugen Prajinariu, le îndeamnă pe gravide să nască în altă parte dacă vor să le trăiască pruncii, informează Agerpres.

Neonatologul a postat, la sfârșitul săptămânii trecute, un mesaj pe o rețea de socializare prin care le îndeamna pe viitoarele mămici să nască in Iasi dacă vor să "trăiască pruncul".

"Viitoare mămici, dacă se instalează cumva durerile nașterii, înainte de 34 de săptămâni de gestație, nu vă mai obosiți să-l sunați pe ginecologul din Botoșani, că nu are rost. Suiți-vă într-o mașină și fuga la Iași la Maternitatea Cuza Vodă dacă vreți să vă trăiască pruncul", scrie medicul.

În același mesaj Eugen Prajinariu afirmă că Secția de neonatologie în care lucrează este "o bombă cu ceas".

"Atunci când am afirmat că lucrez cu stetoscopul și o seringă nu am crezut că e chiar atât de groasă. În garda de ieri (n.r.- vineri) am avut un caz deosebit care a necesitat investigații pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toată lumea. În fine, spre norocul copilului a mers totul bine. După care m-am apucat să răsfoiesc toată documentația secției în privința aparaturii și achizițiilor. Am constatat cu stupoare că în afara de incubatoare restul aparatelor sunt ieșite din uz. Fie că sunt foarte vechi, fie le lipsește câte ceva, fie nu au inspecția tehnică și aviz de funcționare. Secția de Neonatologie este o bombă cu ceas", a mai afirmat medicul în postarea de pe internet.

Aceasta nu este prima dată când medicul botoșănean transmite astfel de mesaje. În luna februarie a acestui an el a acuzat slaba pregătire a asistentelor medicale de la Secția de Obsetrică Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență Mavromati.

La momentul respectiv, Prajinariu scria, pe aceeași rețea de socializare, că "asistentele nu discern între o situație gravă și una normală în starea unui pacient" și că "vaccinează de două ori același copil cu același vaccin".