Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Brad scos din rădăcini în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu din cauza vântului

Brad scos din rădăcini în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu din cauza vântului

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 18 Mai 2021, 18:59
Brad scos din rădăcini în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu din cauza vântului Foto: Pixabay Eveniment

Un brad din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost scos, marți, din rădăcini de vânt, autoritățile intervenind pentru înlăturarea acestuia deoarece punea în pericol pacienţii şi personalul medical.

„În urmă cu puţin timp personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a sunat la 112 pentru a anunţa că vântul a scos parţial din rădăcini un brad aflat în curtea spitalului şi pune în pericol siguranţa trecătorilor. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul din cadrul Detaşamentului Giurgiu al ISU Giurgiu cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Ajunşi la faţa locului pompierii au constatat faptul că bradul era parţial scos din rădăcini din cauza vântului şi putea să cadă în orice moment”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu, citată de Agerpres.

Astfel, pentru înlăturarea riscului, pompierii au acţionat prin tăierea bradului care risca să se prăbuşească peste pacienţii şi personalul medical care ar fi trecut prin zonă.

Copaci doborâţi de vântul puternic, în Bucureşti

 

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au avut 27 de intervenţii pentru a îndepărta copaci căzuţi pe autoturisme sau pe şosea din cauza vântului puternic.

„Ca urmare a manifestărilor meteorologice de pe durata codului galben, ISU BIF a intervenit până la această oră pentru gestionarea a 27 de solicitări, astfel: 16 dintre acestea pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe autoturisme și 11 pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe carosabil. Exemple de străzi unde au acționat echipele ISU: strada C.C. Arion , strada Petru Rareș, strada Logofăt Udriște, parcul Cișmigiu, strada Doctor Clunet, strada Vatra Luminoasă, Bd. Metalurgiei, strada Burdujeni.Totodată, au fost emise mesaje pentru informarea populației prin intermediul panourilor electronice stradale si prin rețelele de socializare.”, a transmis într-un comunicat ISU București.

Citeşte mai multe despre:   Giurgiu,   vant,   Spitalul Judetean Giurgiu