Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Brândușa Novac, despre contractele investigate de ANI: Eram singurul specialist care le putea face!

Brândușa Novac, despre contractele investigate de ANI: Eram singurul specialist care le putea face!

Un articol de: - 17 Mai 2011, 23:19
Brândușa Novac, despre contractele investigate de ANI: Eram singurul specialist care le putea face! Eveniment

Prezenți pe platoul emisiunii Evenimentul Zilei, marți, deputata Brândușa Novac și secretarul general al Agenției Naționale pentru Integritate, Horia Georgescu, au adus lămuriri în legătură cu sesizarea ANI către Parchet în privința deputatei.

Fondul problematicii discutate a fost plângerea penală depusă de ANI la Parchet, potrivit căreia Novac s-ar fi aflat într-o poziție de conflict de interese când, în calitate de director al Circului de Stat, a acordat contracte din bani publici unei firme în catre era acționar.

Georgescu a explicat despre istoricul investigației ANI, că instituția a constatat, în luna aprilie, că exista în privința Bândușei Novac o stare de incompatibilitate între statutul de deputat și funcția de manager al Circului, ca instituție publică finanțată de Primăria București.

Ulterior pe parcursul anchetei ANI, “s-a procedat la verificarea unor contracte, între firmele identificate la Registrul Comerțului și am reușit să primim aceste contracte care au făcut obiectul acestui conflict de interese”, a declarat oficialul ANI.

Georgescu, ANI: Am verificat contractele și am constat conflictul de interese


“E ca și cum eu mi-aș da acum contracte de consultanță cu declarații de avere și aș da consultanță pe declarații de avere în timpul liber”, a spus Georgescu. “Lucrurile sunt foarte simple: bani publici s-au dus în buzunarele firmei și în buzunarele Brândușei Novac”, a adăugat secretarul general al ANI.

Robert Turcescu prezintă sesizarea ANI


Brândușa Novac a susținut în emisiune că contractele au fost atribuite firmei în care era asociată, cu o participație de 50%, pentru că era „singura specialistă” care putea duce la bun sfărșit aceste sarcini.

Novac, despre contractele cu Circul: Eram singurul specialist


Întrebată de Ion Cristoiu de ce în calitate de angajat al Circului nu putea face și aceste servicii pentru salariul pe care îl primea, Novac a replicat că regia spectacolelor nu era menționată “în contractul de manager și nici în fișa postului”.

Novac: Contractul de manager nu includea serviciile de regie spectacol

Novac a mai susținut că în calitate de manager al instituției, finanțată de la bugetul Primăriei Capitalei, nu ocupa o funcție de funcționar public.
 
Brândușa Novac: Nu aveam funcție de funcționar public

Citeşte mai multe despre:   conflict de interese