Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Brașov: Anchete la un centru de plasament, după ce s-a aflat că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric (VIDEO)

Brașov: Anchete la un centru de plasament, după ce s-a aflat că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 23 Iun 2016, 09:15
Brașov: Anchete la un centru de plasament, după ce s-a aflat că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric (VIDEO) Foto:viata-libera.ro Eveniment

Anchete la un centru de plasament din judeţul Braşov, după investigația jurnaliştilor la Gazeta Sporturilor care au dezvăluit că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric. Profesorii spun că din cauza medicamentelor elevii sunt agresivi sau adorm la cursuri, în timp ce reprezentanţii Protecţiei Copilului dau vina pe îngrijitori. ONG-urile vorbesc despre un adevărat fenomen, care transformă în „legume" copiii, informează B1 TV. Statisticile arată că din cei aproximativ 20.000 de copii instituţionalizaţi în România, peste un sfert urmează un tratament psihiatric.

După dezvăluirile jurnaliştilor de la Gazeta Sporturilor, autorităţile fac anchete la centrul de plasament unde copiii au un comportament ciudat.

”Se plângeau că le este somn și e adevărat lucrul ăsta, s-a văzut. Dormeau pe ei la propriu”, a susținut Camelia Suciu, profesoară de limba română de la Școala generală Jibert.

Brașov: Anchete la un centru de plasament, după ce s-a aflat că aproape jumătate dintre copii primesc tratament psihiatric

Părinţii dau vina profesori, pe care îi acuză de lipsă de implicare.

”Copiii îl bat foarte mult pe băiatul meu. Copiii de la centru iau mâncare, iau tot, îl bat...”, a susținut mama unui elev.

Dascălii, în schimb, spun că principala cauză ar fi tratamentul psihiatric pe care îl primesc copiii.

”Au traume copiii şi sunt trataţi pentru asta, bănuiesc că medicamentele sunt pentru aşa ceva", este de părere Suciu.Mihai Voropchievici: Horoscopul RUNELOR pentru luna august. O zodie CÂȘTIGĂ și toți vor vrea în preajma ei

”După ce au fost consultaţi copiii, s-a văzut clar că este vorba de o patologie psihiatrică. Care implica atât medicaţie cât şi parte de psihoterapie”, a a susținut, în schimb, medicul Adriana Iankiș.

Organizaţiile care luptă pentru drepturile copiilor vorbesc despre un adevărat fenomen.

”În toate centrele de plasament din ţara asta întâlnim acest fenomen de suprasedare, de administrare de neuroleptice care nu fac decât să transforme în legume nişte copii sau nişte tineri cu potenţial real", a acuzat Mădălina Tuzla, preşedintele Centrului European pentru Drepturile Copilor cu Dizabilităţi.

Citeşte mai multe despre:   ancheta,   Stiri Brasov,   medicamente,   elevi