Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Brașov: Șase persoane arestate în cel mai nou caz de înșelătorie online. Cum funcționa metoda "Scrisoare nigeriană"

Brașov: Șase persoane arestate în cel mai nou caz de înșelătorie online. Cum funcționa metoda "Scrisoare nigeriană"

Un articol de: Beatris Ionita - 30 Iul 2020, 19:10
Brașov: Șase persoane arestate în cel mai nou caz de înșelătorie online. Cum funcționa metoda "Scrisoare nigeriană" Eveniment

Șapte persoane dintre care şase cetăţeni nigerieni au fost trimise în judecată de către Tribunalului Brașov, sub acuzația de înșelăciune online şi spălarea banilor. Metoda de înșelăciune, „scrisoarea nigeriană” este una dintre cele mai frecvente pe internet. 

 

Cum funcționa înșelătoria numită "Scrisoarea nigeriană"

 

Șase dintre aceștia au fost arestați preventiv pentru o înșelătorie numită “Scrisoarea nigeriană”, prin care abordau diverse persoane prin aplicații precum WhatsApp și Messenger Facebook cu pretextul începerii unei relații de dragoste. Odată ce românii prindeau încredere, infractorii le cereau să trimită o sumă de bani pentru a crea sau pentru a păstra legătura amoroasă.

 

 

Unde ajungeau sumele de bani trimise de păgubiți

 

 

Potrivit referatului procurorilor, mai multe persoane au depus sume mari de bani în conturile infractorilor, care ulterior au fost mutate de-a lungul unor circuite financiare complicate, fiind transferate de la o persoană la alta, de pe un cont pe altul, prin diverse medii financiare bancare și nebancare, pentru a li se pierde urma.Andreea Esca, noi mărturii despre coronavirus: ADEVĂRUL pe care publicul îl aştepta de mult  

„Datorită avansului tehnologic și aplicațiilor de ultimă generație accesibile gratuit de pe internet direct pe telefon sau calculator, în ultima perioadă, scrisorile nigeriene au devenit tot mai sofisticate deoarece infractorii folosesc limba de origine a victimei și comunică prin intermediul unor aplicații criptate precum WhatsApp și Messenger Facebook, ceea ce face îngreunează mult atât identificarea infractorilor cât și dovedirea faptelor lor. Sumele de bani obținute de la victimele credule nu sunt însușite, de obicei, direct de către destinatarul lor final, ci parcurg circuite financiare complicate, fiind transferate de la o persoană la alta, de pe un cont pe altul, prin diverse medii financiare bancare și nebancare (așa-numitele „conducte”), folosindu-se diferite justificări, scopul fiind acela de a se crea o mai mare aparență de legalitate a încasării finale și o credibilitate sporită a provenienței sumei de bani dintr-o operațiune reală de către dobânditorii subsecvenți până la beneficiarul final”, se arată în comunicatul trasnmis de Tribunalul Brașov. 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Brasov,   inselaciune,   spalare de bani