Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Propagandă pentru referendum în școli. Preot: Homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți

Propagandă pentru referendum în școli. Preot: Homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți

Un articol de: B1.ro - 20 Sep 2018, 23:22
Foto: metropotam.ro Eveniment

Inspectoratele școlare au deschis mai multe anchete după ce în unitățile de învățământ a început să se facă propagandă pentru referendumul privind familia, în timpul orelor de religie sau la şedinţele cu părinţii, informează stirileprotv.ro.

În Braşov, de exemplu, o profesoară le-a împărţit pliante elevilor şi le-a cerut să îi convingă pe părinţi să voteze pentru căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Elevii au dus pliantele acasă şi le-au povestit părinţilor ce li s-a spus la școală. Mai mult, ei o acuză pe profesoară că a comparat homosexualitatea cu zoofilia şi pedofilia.

Profesoara a primit avertisment scris de la superiorii ei. 

”În şcoală nu se face nici un fel de prozelitism, nu se fac acţiuni politice, şcoala este şcoala şi se respectă metodologia. Afişele respective nu sunt material didactic, nu aveau ce să caute la nivelul claselor”, a declarat Ion Negril, inspector Școlar General Adjunct, pentru stirileprotv.ro.
Se face anchetă şi la o şcoală din Voineşti, Iaşi, după ce părinţii au spus că au fost puşi de învăţători să semneze pe o listă că merg la vot.
Iar la o biserică din Sibiu un preot a avut un discurs cu nuanţe discriminatorii, spun credincioşii.

”Homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți și tot ei sunt victimele? Nu faceți nici un compromis, nu cedați absolut nimic, sunt şi ei oameni adevărat, nu-i urâţi, nu-i bateţi, nu-i înjuraţi! Dar nu acceptați să vă calce în picioare valorile și principiile. Vrem să vină vremurile acelea în care vom fi obligați prin lege (chiar dacă nu vrem) să cununăm bărbat cu bărbat și femeie cu femeie?”, a spus preotul, citat de stirileprotv.ro.

Contactat ulterior, el a declarat că nu are ce să-și reproșeze.
 

Citeşte mai multe despre:   Brasov,   Iasi,   Sibiu
 
 
 
Loading...