Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Brașov, oraș candidat la Capitala Europeană a Culturii: Consiliul Local a aprobat o susținere de 20 milioane de euro dacă orașul va câștiga titlul

Brașov, oraș candidat la Capitala Europeană a Culturii: Consiliul Local a aprobat o susținere de 20 milioane de euro dacă orașul va câștiga titlul

Un articol de: - 05 Oct 2015, 18:41
Brașov, oraș candidat la Capitala Europeană a Culturii: Consiliul Local a aprobat o susținere de 20 milioane de euro dacă orașul va câștiga titlul Foto: bizbrasov.ro Eveniment
Consiliul Local Brașov a aprobat luni, în ședință extraordinară, proiectul de hotărâre privind susținerea financiară a municipiului Brașov pentru depunerea dosarului de candidatură cu scopul de a obține titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

"Am votat un buget estimat până în anul 2022 cu începere din anul 2017, primul an care va fi după ce Brașovul va fi trecut pe lista scurtă la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Suma de peste 20 de milioane de euro va fi alocată de municipalitate dacă ne vom califica și vom câștiga acest titlu. Această sumă, care poate fi majorată, este destinată pentru susținerea candidaturii, pentru dezvoltarea de proiecte economice, sociale, culturale și în primul rând de a urmări pas cu pas ceea ce înseamnă Strategia culturală a Brașovului până în anul 2030, care a fost adoptată luna trecută în ședința Consiliului Local", a declarat viceprimarul Adina Durbacă.

Banii provin atât din surse proprii, cât și de la ONG-uri, Agenția Metropolitană, Consiliul Județean și agenții economici care și-au arătat susținerea în timpul dezbaterilor publice, notează Agerpres.

Dosarul de candidatură se va depune pe 10 octombrie , iar până la sfârșitul anului va avea loc o perioadă de monitorizare în care se va ști ce mai este de făcut.

"Și ne dorim din tot sufletul ca la sfârșitul lunii decembrie, de sărbătorile de iarnă, să fim pe lista scurtă", a adăugat viceprimarul.

Pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 s-au înscris 13 orașe printre care București, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Suceava.