Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Breaking News vs "Carnet de iarnă" - Cum era tratat subiectul COD DE GER în jurnalul de ştiri din '70 (VIDEO)

Breaking News vs "Carnet de iarnă" - Cum era tratat subiectul COD DE GER în jurnalul de ştiri din '70 (VIDEO)

Un articol de: - 01 Mar 2018, 13:22
Breaking News vs "Carnet de iarnă" - Cum era tratat subiectul COD DE GER în jurnalul de ştiri din '70 (VIDEO) Eveniment

Cum erau iernile de altădată şi cum au supravieţuit românii fără să ştie că îi ameninţa codul roşu de viscol și ger? Zăpezile anilor 70 se prăvăleau pe neașteptate peste români. Iernile erau grele, în case era frig, iar drumurile erau încărcate de mormane de zăpadă. Pe vremea comunismului, insa, ninsorile erau prezentate cu titluri precum "Împotmoliţi în frumos". Iar în loc de Breaking News aveam "Carnet de iarnă".

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Dacă ar fi să ne luăm după reportajul "Carnet de iarnă", realizat de Televiziunea Română în februarie 1969, în Bucureşti, "tovarăşii" se întreceau în hărnicie pentru îndepărtarea zăpezii.

Se mai dădeau şi exemple negative, însă erau destul de rare. Prezentatorii jurnalului vorbeau destul de vag despre problemele cu care se confruntau "oamenii muncii".

Dacă de multe ori oamenii din capitală trebuiau să îşi croiască singuri drum prin zăpadă, în faţa biroului conducătorului Nicolae Ceauşescu totul era lună.

Citeşte mai multe despre:   ger,   Carnet de iarnă