Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Breaz şi Cerbul de Aur: Demnitarul care nu stăpâneşte bine limba română, ales de TVR să înmâneze trofeul. Festivalul, un eşec de audienţă pentru televiziunea publică

Ministrul Breaz şi Cerbul de Aur: Demnitarul care nu stăpâneşte bine limba română, ales de TVR să înmâneze trofeul. Festivalul, un eşec de audienţă pentru televiziunea publică

Un articol de: Redacția B1.ro - 25 Aug 2019, 12:57
Foto: Facebook/ Cerbul de Aur Eveniment

Festivalul "Cerbul de Aur" s-a încheiat sâmbătă seară, iar trofeul i-a revenit unei tinere artiste din Italia, Eliza G. Ajuns la a 19-a ediție, festivalul este departe de gloria pe care o avea odată, lucru ce se observă din audienţele TV.

Mai exact, televiziunea publică nu a reuşit să prindă nici măcar top 5 la nivel naţional în aceste zile în care a transmis concursul, fiind departe de cifrele înregistrate de către televiziunile generaliste care domină clasamentul.

Pentru decernarea trofeul marei câştigătoare, organizatorii nu s-au gândit la niciun artist român de renume, ci l-au ales pe Daniel Breaz, ministru al Culturii şi interimar la Educaţie, demnitar care nu s-a făcut remarcat cu nimic altceva în afară de gafe şi greşeli de exprimare.

La începutul lunii acesta a şocat întreaga opinie după ce a minimalizat tragedia Holocaustului asupra comunităţii rome afirmând: "au fost şi momente, şi putem să le spunem mai delicate, să nu le spunem dificile sau să nu le spunem neplăcute". 

În ciuda reacţiilor provocate, fiind criticat chiar şi de voci din interiorul partidului, Daniel Breaz nu a găsit de cuviinţă să îşi ceară scuze pentru cele afirmate şi nici premierul Dăncilă nu a luat vreo măsură, preferând să aştepte să se uite momentul.

În luna ianuarie, Daniel Breaz demonstra și cât de "bine" stăpânește limba română, atunci când declara la Digi24 că: "Pentru mine, ca român, ca și cadru didactic, consider că Mihai Eminescu este cel mai mare poet CARE l-a dat România". Iar, apoi, la ceremonia de preluare a președinției Consiliului UE, Breaz declara "Ceea ce spunea în introducerea CARE a făcut-o domnul președinte al Academiei o să vorbesc și o să încerc să exprim câteva lucruri legate de cultură națională…”.

Tot acesta a fost şi cel care, din calitatea de organizator a ceremonia oficială de preluare a președinției Consiliului UE, a găsit de cuviinţă să îl plaseze pe Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență, fix în spatele preşedintelui Klaus Iohannis.

Prima dată când Daniel Breaz a reuşit să şocheze opinia publică a fost chiar înainte de a fi ministru. În mai 2018, acesta şi-a făcut cunoscută viziunea asupra a ceea ce înseamnă familie, afirmând că o mamă singură cu doi copii "a fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”. 

Breaz a insistat ulterior pe acest subiect, căzând în ridicol atunci când a afirmat că există o definiție a familiei și din punct de vedere matematic. 

"Din punct de vedere constituţional avem o definiţie a familiei, din punct de vedere sociologic avem mai multe aspecte şi dacă detaliez, fiind matematician, avem si din punct de vedere matematic definirea familie”, susţinea Breaz.
 

Citeşte mai multe despre:   Daniel Breaz,   TVR
 
 
 
Loading...