Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bucăți din Cetatea antică Tomis, aruncate la gunoi de investitorul imobiliar care construiește un bloc peste vestigiile istorice (VIDEO)

Bucăți din Cetatea antică Tomis, aruncate la gunoi de investitorul imobiliar care construiește un bloc peste vestigiile istorice (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 28 Ian 2020, 11:38
Eveniment

 Valoarea istorică nu reprezintă nimic pentru mogulii imobiliari. Bucăți din Cetatea antică Tomis au fost aruncate pur și simplu la gunoi de investitorul imobiliar care construiește un bloc peste vestigiile istorice , transmite Info Sud-Est

O asemenea catastrofă pentru istoria României a fost posibilă din cauza faptului că arheologii care au întocmit raportul final în urma cercetărilor arheologice de la Lupoaică nu au prevăzut partea de supraveghere arheologică în momentul în care investitorul urma să înceapă săpăturile.

Astfel, dezvoltatorul imobiliar Stelian Bucovală a primit autorizația de a construi un bloc cu patru etaje pe terenul respectiv.

“Avem un unguentariu de epocă romană, secolele II-III, e posibil chiar IV. Este și ceramică elenistică. Ieri, când am fost, am găsit și un femur uman, este posibil să fi fost un mormânt. Într-adevăr, mă surprinde câtă ceramică elenistică este aici. Răul este făcut în sensul că acum nu este fezabil să iei la mână, la cernut, atâtea tone de pământ. Fragmentele astea sunt din secolele III-II î.H. Cel mai probabil provin dintr-un mormânt, din zona de necropole, din afara cetății. Noi ne-am deplasat în zonă pe baza informațiilor primite din partea societății civile cu privire la locul unde ar fi fost depozitat pământul de acolo. Acesta este singurul loc unde pământul se vede că este depus recent“, a declarat arheologul Octavian Mitroi.

Bucăți din Cetatea antică Tomis, aruncate la gunoi de investitorul imobiliar care construiește un bloc peste vestigiile istoric

Citeşte mai multe despre:   Stiri Constanta
 
Loading...