Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bucureştenii, printre cei mai nemulţumiţi locuitori ai capitalelor europene

Bucureştenii, printre cei mai nemulţumiţi locuitori ai capitalelor europene

Un articol de: B1 TV - 10 Oct 2013, 08:32
Bucureştenii, printre cei mai nemulţumiţi locuitori ai capitalelor europene Eveniment

Bucureştenii sunt printre cei mai nemulţumiţi locuitori ai capitalelor europene. Potrivit unui sondaj. aproximativ 20% dintre aceştia se declară dezamăgiţi de oraşul în care locuiesc.

Nu e însă valabil pentru toţi românii. Peste 90% dintre locuitorii din Cluj-Napoca şi Piatra Neamţ sunt foarte mulţumiţi de administraţiile locale, se mai arată într-un sondaj realizat de Comisia Europeană.

Reprezentanţii Comisiei Europene au vrut să vadă cât de mulţumiţi sunt locuitorii oraşelor de pe vechiul continent. Printre cei 41.000 de oameni din 79 de centre urbane intervievaţi în total se află şi bucureştenii, clujenii şi nemţenii.

Dintre locuitorii Capitalei numai 82% se simt bine în Bucureşti. Asta îi plasează pe români printre popoarele nemulţumite de oraşele în care trăiesc.  Dintre acestea, jumătate dintre atenieni şi 80% din locuitorii Romei sunt de părere că oraşele lor au nevoie de schimbări profunde.

Cei aproape 20% dintre bucureştenii dezamăgiţi au mai multe surse de neplăcere. În primul rând, peste 30% nu au încredere în concetăţenii lor, iar 46% sunt rezervaţi faţă de vecinii de cartier. În plus, calitatea aerului îi irită pe 82 la sută, în timp ce 72 de procente consideră că Bucureştiul este mult prea zgomotos.

În schimb,  96% dintre clujeni se simt foarte bine în oraşul lor, iar 95% dintre nemţeni se încadrează la aceeaşi categorie. În topul european, aceştia se plasează pe locul 15, respectiv 19.

77% dintre românii din Piatra Neamţ susţin că există suficiente spaţii publice, precum pieţe, parcuri şi zone pietonale. Peste 90% dintre ei sunt satisfăcuţi de curăţenia oraşului iar 65% s-au arătat mulţumiţi de preţurile locuinţelor.

Citeşte mai multe despre:   bucuresteni,   sondaj