Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un bust al mareșalului Alexandru Averescu, dezvelit duminică în București. La eveniment vor participa academicieni, sculptori și istorici

Un bust al mareșalului Alexandru Averescu, dezvelit duminică în București. La eveniment vor participa academicieni, sculptori și istorici

Un articol de: B1.ro - 10 Noi 2018, 21:12
Un bust al mareșalului Alexandru Averescu, dezvelit duminică în București. La eveniment vor participa academicieni, sculptori și istorici Eveniment

Duminică, începând cu ora 13.00, are loc ceremonia de inaugurare a monumentului de for public “Mareșal Alexandru Averescu”, acesta fiind unul dintre cei mai străluciți comandanți militari români din toate timpurile.

Bustul este o lucrare a autorului Valentin Tănase și a fost donat Primăriei Capitalei de către Fundația “Mareșal Alexandru Averescu”.

La ceremonie vor participa mai multe personalități, academicieni, sculptori, istorici, precum și reprezentanți ai administrației publice centrale și locale.

Evenimentul, care se desfășoară chiar de Ziua Veteranilor, este organizat de Primăria Capitalei, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, în colaborare cu Ministerul Apărării Naționale și cu Fundația “Mareșal Alexandru Averescu”.

Ziua de 11 noiembrie marchează intrarea în vigoare, în anul 1918, a armistițiului dintre Antantă și Puterile Centrale, care încheia oficial Primul Război Mondial. La 100 de ani de la acest moment istoric, în contextul Anului Centenar și în vederea îmbogățirii patrimoniului cultural al Capitalei, la intersecția Bulevardului Mărăști cu Strada Alexandru Constantinescu (în fața Mănăstirii Cașin, sector 1) va fi amplasat bustul dedicat comandantului Armatei Române în Primul Război Mondial.
 

Citeşte mai multe despre:   Stiri Bucuresti,   alexandru averescu