Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment București: Directorul Şcolii "I. G. Duca", eliberat din funcţie, la cerere, după accidentarea unei eleve în timpul orei de sport

București: Directorul Şcolii "I. G. Duca", eliberat din funcţie, la cerere, după accidentarea unei eleve în timpul orei de sport

Un articol de: - 05 Dec 2014, 16:03
București: Directorul Şcolii "I. G. Duca", eliberat din funcţie, la cerere, după accidentarea unei eleve în timpul orei de sport Foto: ziuacargo.ro Eveniment
Directorul Şcolii "I. G. Duca" din București, Petre Craşoveanu, a fost eliberat din funcţie, la cerere, după ce zilele trecute o elevă de clasa a VII-a s-a accidentat la ora de sport care se desfăşura într-o spaţiu improvizat de pe hol, anunță Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), citat de Mediafax.

"În urma prezentării raportului realizat de către o echipă a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, privind incidentul de la Şcoală Gimnazială ”I. G. Duca”, sector 5, în cadrul Consiliului de Administraţie al ISMB, întrunit în data de 5 decembrie, directorul unităţii de învăţământ a fost eliberat din funcţie, la cerere", se precizează într-un comunicat  al ISMB.

Raportul a fost înaintat Şcolii "I. G. Duca", pentru a fi luate măsurile legale referitoare la responsabilitatea profesorului de educaţie fizică în producerea acestui incident.

ISMB a făcut verificări la Şcoala "I. G. Duca" după ce o elevă s-a lovit la cap, marţi, în timpul orei de sport care se desfăşura pe hol, într-un spaţiu improvizat.

Ora de sport se desfăşura pe hol întrucât sala destinată acestei discipline fusese transformată în spaţiu pentru orele clasei pregătitoare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISMB, Marian Banu, ISMB nu a primit de la Şcoala "I. G. Duca" nicio cerere pentru transformarea sălii de sport în sală pentru clasa pregătitoare. "Nu s-a solicitat aprobare pentru transformarea sălii de sport în sală de clasă. Şi dacă s-ar fi cerut aşa ceva, nu s-ar fi aprobat", a spus Banu.