Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment București: Elevii, profesorii, angajatii STB sau medicii se pot testa gratuit pentru coronavirus

București: Elevii, profesorii, angajatii STB sau medicii se pot testa gratuit pentru coronavirus

Un articol de: Traian Avarvarei - 07 Sep 2020, 17:23
București: Elevii, profesorii, angajatii STB sau medicii se pot testa gratuit pentru coronavirus Foto: Hepta - Zuma Press / Lorenzo Carnero Eveniment

În București se vor face noi teste gratuite de Covid. Consilierii generali ai Capitalei au decis, luni, ca elevii, profesorii, angajatii Societății de Transport București (STB) sau medicii se pot testa gratuit pentru coronavirus.


 

 

București: elevii, profesorii, angajații STB sau medicii se pot testa gratuit Covid


 


 

Proiectul, intitulat "Școli sănătoase în București", a fost adoptat cu 38 de voturi "pentru" și cinci abțineri.

Concret, acest proiect vizează acordarea unui sprijin financiar în valoare de 200 de lei/beneficiar ce va fi decontat unităților de specialitate în testare RTC-PCR afiliate proiectului, pentru un numar de 250.000 de elevi, care își desfășoară activitatea în cadrul unitatilor de învățământ preșcolar, primar, gimnazial și liceal aflate pe teritoriul municipiului București.

Valoarea totală a testării este de peste 50 de milioane de lei.

Beneficiarii vor fi elevii înscrişi în anul şcolar 2020 - 2021 în unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Bucureşti care manifestă simptome de îmbolnăvire precum febră, tuse, strănuturi repetate, roşu în gât, la triajul epidemiologic realizat de către personalul medical al instituţiei de învăţământ.


 VREME EXTREMĂ în România! A început să ningă abundent


 

Tot Bucureștiul va deschide școlile și grădinițele pornind de la scenariul galben


 


 

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat, luni, că “Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2”, transmite edupedu.ro. Asta înseamnă participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Informare privind situaţia epidemiologică la nivelul Municipiului Bucureşti potrivit analizei Direcţiei de Sănătate Publică

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a comunicat astăzi, 07.09.2020, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, a cărei valoare este de 1,12.

Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2.

Consiliile de Adminstraţie ale unităţilor de învăţământ vor transmite Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Direcţiei de Sănătate Publică, propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până la data de 08.09.2020.

Propunerile unităţilor de învăţământ avizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucucreşti şi de Direcţia de Sănătate Publică vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până la data de 10.09.2020.

Biroul de presă al
Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti
 

 Potrivit ratelor de incidență din 7 septembrie, 43 de localități din România se încadrează în scenariul roșu, 410 în cel galben și 2.728 în cel verde.

Situația cu ratele de incidență la nivelul localităților din țară poate fi consultată AICI.