Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bucureștiul este punctul de întâlnire al sute de masoni. Aceștia vor decide soarta României și a țărilor balcanice

Bucureștiul este punctul de întâlnire al sute de masoni. Aceștia vor decide soarta României și a țărilor balcanice

Un articol de: - 14 Oct 2016, 18:09
foto: activenews.ro Eveniment

În cadrul celei de-a treia întâlniri a Uniunii Masonice Balcanice, peste 150 de masoni, academicieni, istorici și reprezentanți ai societății civile din Balcani și din mai multe țări din Europa de Vest, vor veni la București pentru a discuta despre problemele actuale cu care se confruntă țările balcanice și despre drumul acestora către Occident, potrivit activenews.ro.

Evenimentul numit "Drumul Balcanilor către Europa" va avea loc în perioada 4- 6 noiembrie în amfiteatrul Hotelului Novotel din București. Acesta este organizat de Fundația Solidaritatea Culturală Română Ars XXI, alături de Marea Lojă Feminină a României.

Cei care participă la această manifestare vor purta discuții cu caracter socio-economico-politic, având ca reper diverse aspecte, cum ar fi principiile democrației, justiția, lupta împotriva corupției, planurile de contingență și asa mai departe.

"Țările din Balcani trăiesc amenințări reale care vin din Orientul Mijlociu, fiind practic un tampon între Europa de Centrală și de Vest și Orientul Mijlociu și este nevoie urgentă de o strategie atât a Uniunii Europene, a Consiliului Europei, cât și a NATO pentru a remedia vulnerabilitățile Flancului Estic. Paleta de discuții va fi una generoasă, pornind de la importanța democrației pentru dezvoltarea țărilor balcani în ultimii 26 de ani și terminând cu problemele actuale cu care se confruntă din ce în ce mai multe țări, precum corupția, securitatea energetică și chiar terorismul”, a explicat Anca Nicolescu, vicepreședinte al Fundației Solidaritatea Culturală Română Ars XXI. 

Citeşte mai multe despre:   Bucuresti
 
 
 
Loading...