Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Bucureștiul iese din scenariul roșu: Rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Urmează o relaxare a restricțiilor (VIDEO)

Bucureștiul iese din scenariul roșu: Rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Urmează o relaxare a restricțiilor (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 30 Apr 2021, 12:06
Bucureștiul iese din scenariul roșu: Rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Urmează o relaxare a restricțiilor (VIDEO) Foto: pixabay Eveniment

Rata incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus a scăzut sub pragul de 3 la mie în Capitală. Porivit datelor anunțate de Direcția de Sănătate Publică, rata de infectare a ajuns la 2,98 la mie.

 

Rata incidenței cazurilor de coronavirus a ajuns la 2,98 la mie în Capitală: Precizările prefectului Alin Stoica

 

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Ștefan Pășcuță, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat când ar putea fi ridicate unele dintre restricții.

”În următoarele 24 de ore vom aștepta opinia DSP, opinia specialiștilor în sănătate publică, după care, în 48 de ore, vom întruni Comitetul pentru Situații de Urgență. Desigur, lucrurile acestea se vor întâmpla dacă se va menține trendul descendent al ratei de infectare. Dacă rămânem sub 3 la mie, atunci, în Comitetul pentru Situații de Urgență vom lua decizia de a trece pe noul scenariu, și anume redeschiderea sălilor de spectacole, cu 30%, redeschiderea restaurantelor, cu 30% din capacitate.

48 de ore se împlinesc duminică și dacă decizia va fi luată duminică, atunci de luni, de la ora 00.00, vor intra în vigoare noile reguli”, a explicat Alin Stoica.

”Va rămâne în vigoare interdicția de circulație pe timp de noapte, între orele 22 și 5 dimineața. Comercianții vor avea program, în toate zilele săptămânii, între orele 5 și 21”, a adăugat prefectul Capitalei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

La începutul acestei săptămâni, Alin Stoica a explicat, tot într-o intervenție pe B1 TV, sub ce nivel trebuie să scadă incidența pentru a fi relaxate măsurile de protecție sanitară în Capitală

„Există mai multe praguri. Sub pragul de 3 este permisă funcționarea restaurantelor în interior, dar parțial, și anume 30%. La fel, este permisă și deschiderea sălilor de spectacol, tot parțial, 30% din capacitate. Următorul prag este de 1,5, sub care se pot deschide la 50% atât sălile de spectacol, cât și restaurantele. La școli, pragurile sunt la 3 pentru prezența a jumătate din elevii din clasele terminale, plus elevii care învață în clasele primare, și 1 pentru prezența în totalitate a copiilor din clasele terminale, plus clasele primare”, spunea Alin Stoica, pe 27 aprilie. 

Citeşte mai multe despre:   Bucuresti,   Directia de Sanatate Publica,   coronavirus,   Alin Stoica